Aer Lingus: 644 εκατ. ευρώ από την αρχική πώληση μετοχών

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 11:59

ΠΟΣΟΝ 644 εκατ. ευρώ (816 εκατ. δολ.) άντλησε η Aer Lingus Plc και η ιρλανδική κυβέρνηση κατά τη δημόσια εγγραφή της κρατικής αεροπορικής εταιρείας με στόχο τη χρηματοδότηση για την αγορά αεροσκαφών και την προσθήκη προορισμών, προσφέροντας τις μετοχές στα χαμηλότερα επίπεδα της τιμής κλίμακας πώλησης.

Η Aer Lingus θα έχει μια χρηματιστηριακή αξία 1,13 δισ. ευρώ μετά την πώληση των 292,76 εκατ. μετοχών, προς 2,20 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Δουβλίνο. Η αεροπορική εταιρεία έθεσε την τιμή πώλησης από τα 2,10 έως τα 2,70 ευρώ η μία. Οικονομικοί οργανισμοί θα κατέχουν το 40,3% και το ευρύ κοινό θα έχει το 11,6%, σύμφωνα με την Aer Lingus.

H αεροπορική εταιρεία μείωσε περίπου κατά το 1/3 το εργατικό της δυναμικό και μείωσε τις τιμές εισιτηρίων αυξάνοντας έτσι τις online πωλήσεις τους, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού μεταφορικού κόστους, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair Holdings Plc, με έδρα το Δουβλίνο. Η Aer Lingus και η κυβέρνηση ματαίωσαν την πώληση μετοχών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς είχαν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των αεροπορικών ταξιδιών.

Η κυβέρνηση θα διατηρήσει στην αεροπορική εταιρεία μερίδιο 28% και οι υπάλληλοι θα έχουν το 9,9%.

Οι μετοχές της Aer Lingus, σημείωσαν άνοδο έως 2,45 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 2,37 ευρώ η μία στις 8:38 π.μ. στο Δουβλίνο.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα λειτουργικά κέρδη της αεροπορικής εταιρείας ανήλθαν σε 10,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση από το προηγούμενο έτος, ενώ ο λογαριασμός των καυσίμων αυξήθηκε 55%, στα περίπου 90 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 13%, φθάνοντας στα 508 εκατ. ευρώ.

Την πώληση των μετοχών διαχειρίστηκε η Allied Irish Banks Plc και η UBS AG, με τη συνδρομή της Goldman Sachs Group Inc. και της Merrion Stockbrokers Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα