Δασκαλόπουλος: «Μύθος» τα περί καρτέλ στη γαλακτοβιομηχανία

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 16:03

«Μύθο» χαρακτήρισε τα περί υπάρξεως καρτέλ στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του Συνδέσμου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ (πρώτη συνάντηση των δύο νέων προεδρείων).

Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε πως ο ΣΕΒ είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΓΣΕΕ με στόχο –όπως είπε- τη διάχυση της ανάπτυξης σε όλο το κοινωνικό σύνολοΕργοδότες και εργαζόμενοι, σημείωσε χαρακτηριστικά, μπορούν να αποτελέσουν ένα «καρτέλ της εργασίας» και να προχωρήσουν σε εναρμονισμένες πρακτικές για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας συνολικά.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι επί δεκαετίες όλοι οι διεθνείς δείκτες που χαρακτηρίζουν την ανταγωνιστικότητα, μας φέρνουν σε πολύ χαμηλή θέση και τίθεται το ερώτημα ως πότε θα δεχόμαστε να παραμένουμε τελευταίοι και κατα-ιδρωμένοι http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/26/1245586.htm .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι «ο διάλογος αποτελεί εργαλείο δημοκρατίας» και ότι η ΓΣΕΕ θα επιδιώξει τη συνεννόηση με το ΣΕΒ στο πλαίσιο του σεβασμού των συμβάσεων και των θέσεων και των δύο οργανώσεων.

Ως προς τη θεματολογία της συζήτησης, όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, υπήρξε σύγκλιση των δύο πλευρών στην αντίθεση με τις ρυθμίσεις για το ΙΚΑ που προωθεί ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, αφού τόσο η ΓΣΕΕ όσο και ο ΣΕΒ ζητούν να μην επιβραβευτούν οι κακοπληρωτές και ασφαλώς αυτό να μη γίνει σε βάρος του ΙΚΑ.

Επίσης συμφωνία διαφάνηκε και για το υπό ίδρυση Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το οποίο και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι δεν θα έχει την στήριξή τους, αν δεν προσδιοριστούν πρώτα με σαφήνεια οι πόροι του. «Δεν θα δεχθούμε εμπόριο ελπίδων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.

Εργοδότες και συνδικάτα συμφώνησαν επίσης να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ρόλο στη διαχείριση του ΛΑΕΚ, αλλά και αναβάθμιση του ΟΑΕΔ.

Αντίθετα ο κ. Παναγόπουλος απαίτησε από τους εργοδότες να τιμήσουν την υπογραφή και τη συμφωνία τους στην τελευταία σύμβαση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι νομοθέτησε τη μείωση της αμοιβής των υπερωριών παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα