Ισχυροποίηση του ευρώ έναντι δολαρίου και γιέν

Μετά τα σχόλια του Γουέμπερ για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 09:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το ευρώ μετά το σχόλιο του μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Αξελ Γουέμπερ, ότι απαιτούνται υψηλότερα επιτόκια για τον περιορισμό του δανεισμού και πως είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ότι οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα αναχαιτίσουν τον πληθωρισμό.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε άνοδο πλέον του 7% έναντι του δολαρίου και του γιέν, καθώς οι διαπραγματευτές στοιχημάτισαν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει δύο φορές περισσότερα τα επιτόκια φέτος. Η ΕΚΤ πρέπει να περιορίσει τη διοχέτευση κεφαλαίων επειδή το κόστος δανεισμού είναι πολύ χαμηλό, είπε ο Γουέμπερ κατά την ομιλία του στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μπάντεν Μπάντεν και δημοσιεύθηκε χθες στο Web site της Bundesbank.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο στο 1,2723 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 6:45 π.μ. στο Λονδίνο, από 1,2701 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη και αναρριχήθηκε στα 149,58 γιέν από 149,22 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 117,57 γιέν, από 117,49 που ήταν χθες.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ευρώ ενδέχεται να ισχυροποιηθεί στο 1,29 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ έως τα τέλη του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα