London Stock Exchange: «Εξαιρετική» η φετινή χρήση

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 10:14

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ χρονιά από πλευράς συναλλαγών θα είναι η φετινή για το London Stock Exchange Plc, το τρίτο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο της Ευρώπης από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, καθώς αυξήθηκαν οι συναλλαγές των μετοχών.

Το σύνολο των συναλλαγών σε μετοχές αυξήθηκε 34%, στα 44,7 εκατ. το πεντάμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου, από 33,4 εκατ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του. Ο μέσος αριθμός ημερήσιων συναλλαγών στο ηλεκτρονικό σύστημα SETS του LSE, αυξήθηκαν 58%, στις 315.000.

«Το Χρηματιστήριο είναι αποδοτικό» ανέφερε η ανώτατη εκτελεστική διευθύντριά του, Clara Furse στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Η στρατηγική αξία αυξάνεται από τη θέση μας στην αγορά και η συνέχιση της έντονης ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας, ενδυναμώνει τις προσδοκίες μας για μια εξαιρετική συναλλακτική επίδοση την τρέχουσα χρήση».

Η ζήτηση για μετοχές βοηθά την Furse, 49 ετών, να κερδίσει πελάτες και να αυξήσει τις συναλλαγές, καθώς μάχεται να επικρατήσει, μεταξύ των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων που έκαναν πλήθος προσφορών για το LSE. Η ICAP, η μεγαλύτερη μεσίτρια εμπορικών συναλλαγών μεταξύ τραπεζών, είπε αυτήν την εβδομάδα ότι οι προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για μια συγχώνευση με το LSE, τελείωσαν.

Το LSE ψάχνει για συνεργάτες μετά την άρνηση της προσφοράς ύψους 2,4 δισ. λιρών Αγγλίας (4,5 δισ. δολ.) του Nasdaq Stock Market Inc. τον Μάρτιο. Το Nasdaq, που έχει το 25,1% του LSE, μπορεί να κάνει προσφορά από τις 2 Οκτωβρίου.

Το Deutsche Boerse AG, το υπ΄αριθμόν ένα Χρηματιστήριο της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, η επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd. και το Euronext NV, εγκατέλειψαν τις προσπάθειες για το LSE, αφήνοντας χώρο στις μικρότερες εταιρείες, όπως την OMX AB, που διαχειρίζεται το Σκανδιναβικό Χρηματιστήριο, να γίνουν συνεργάτες του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα