Societe Generale: Πώληση μετοχών αξίας 2,4 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 11:04

ΣΤΗΝ πώληση μετοχών αξίας 2,4 δισ. ευρώ (3,1 δισ. δολ.) στους υπάρχοντες επενδυτές για τη χρηματοδότηση εξαγορών στο εξωτερικό, προχωρά η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Γαλλίας, Societe Generale SA.

Η πώληση μετοχών θα βοηθήσει την τράπεζα να χρηματοδοτήσει την απόκτηση του 20% της ρωσικής ΟΑΟ Rosbank και άλλες αγορές, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η δανείστρια, με επικεφαλής τον Ντανιέλ Μπουτόν, ενδέχεται να πάρει τον έλεγχο της ρωσικής τράπεζας μέχρι το 2008, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Η Societe Generale έχει δαπανήσει περίπου 8,5 δισ. ευρώ σε εξαγορές στο εξωτερικό από το 1999. Νωρίτερα φέτος, αγόρασε αρχικά μερίδιο 10% στην Rosbank, καθώς επίσης στην Splitska Banka της Κροατίας, καθώς επίσης και τις δραστηριότητες επιστασίας της UniCredit SpA. Επίσης ηγείται ομίλου που κάνουν προσφορά για το 85% της Guangdong Development Bank, της ενδέκατης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας.

«Αυτές οι εξαγορές συμφωνούν απόλυτα με την στρατηγική ανάπτυξης της Societe Generale», αναφέρεται στη σημερινή της ανακοίνωση.

Η Societe Generale θα πουλήσει περίπου 22 εκατ. μετοχές στους μετόχους προς 108 ευρώ η μία, όπως ανακοίνωσε. Η τράπεζα θα δώσει το δικαίωμα στους κατόχους μετοχών να αγοράσουν μία νέα μετοχή για κάθε 20 που κατέχουν.

Οι μετοχές της Societe Generale υποχώρησαν 2 ευρώ, ποσοστοό 1,6%, φθάνοντας στα 126 ευρώ η μία σήμερα στις 9:28 π.μ. στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 55,3 δισ. ευρώ.

Η Societe Generale θα παραχωρήσει σήμερα στις 11 π.μ. (τοπική ώρα) συνέντευξη Τύπου για το θέμα της πώλησης μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα