Αλογοσκούφης: Η αναθεώρηση του ΑΕΠ οφείλεται στον τριτογενή τομέα

Εμπόριο, υπηρεσίες,κατασκευές και τουρισμό - «Ο κ. Πάγκαλος μπορεί να σκίσει τα πτυχία του»
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 12:36
UPD:13:35

Η αναθεώρηση του ΑΕΠ και η αύξησή του κατά 25% οφείλεται στον τριτογενή τομέα, δηλαδή την αύξηση στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, τις κατασκευές και τον τουρισμό, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, τα προηγούμενα στοιχεία ήταν με έτος βάσης το 1988, ενώ τώρα έτος βάσης είναι το 2000, ενώ σε ό,τι αφορά την παραοικονομία, επισήμανε ότι πρόκειται για το 0,7% του ποσοστού 25% της αύξησης

Μείωση του ελλείμματος στο 2,6%

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι οι εκτιμήσεις για το έλλειμμα το 2006 έχουν επιτευχθεί και θα είναι 2,6%, ενώ ο στόχος για το 2007 είναι 2,4%. Σε αυτό, όπως είπε, συνέβαλαν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και η αύξηση στα πραγματικά εισοδήματα.

Aπάντηση σε Πάγκαλο

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την επίθεση (με βαρείς χαρακτηρισμούς) που δέχθηκε από τον Θόδωρο Πάγκαλο σε συνέντευξη του πρώην υπουργού στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε χαρακτηριστικά: «Περιμένω το άγαλμα που μου είχε υποσχεθεί και να σκίσει τα πτυχία του» (σ.σ. ο κ. Πάγκαλος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα φτιάξει έφιππο ανδριάντα στον κ. Αλογοσκούφη και θα σκίσει τα πτυχία του ως οικονομολόγος, εάν μειωθεί το έλλειμμα κάτω από 3%).

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού που θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Οπως επανέλαβε, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και όχι τα αναθεωρημένα που έχουν σταλεί από τη Στατιστική Υπηρεσία στην Ε.Ε..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα