Ανακάμπτει η τιμή του αργού

Μετά την συνέχιση των διαπραγματεύσεων Αλί Λαριτζανί, Χαβιέ Σολάνα για τα πυρηνικά
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 13:22

ΑΝΕΚΑΜΨΕ η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς οι αξιωματούχοι του Ιράν και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επαναλαμβάνουν τις συνομιλίες τους, για το πυρηνικό πρόγραμμα της ισλαμικής χώρας.

Ο διαπραγματευτής του Ιράν για τα πυρηνικά Αλί Λαριτζανί, συναντήθηκε πάλι σήμερα στο Βερολίνο, με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, μετά τη χθεσινή τους συνάντηση. Οι διαπραγματεύσεις έχουν σκοπό την άρση του αδιεξόδου που έχει προκληθεί από τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν, για τις οποίες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι καλύπτουν την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

«Το Ιράν δεν θα παραδώσει το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμά του για παραγωγή πυρηνικής τεχνολογίας», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 34 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 63,30 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαιά του, στις 10:35 π.μ. στο Λονδίνο, διαπραγματεύθηκαν στα 63,24 δολ. το βαρέλι.

Το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 45 σεντς, φθάνοντας στα 62,66 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα