Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί Πάγκαλου κατά Αλογοσκούφη για την αναθεώρηση

«Και μόνο που το σκέφτεται δείχνει πόσο ανεύθυνος, πόσο γελοίος πόσο ακραία ανεύθυνος είναι»
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 14:14
UPD:14:34

«Για να κυκλοφορήσει ο Αλογοσκούφης και να πάει στη Βουλή μετά από αυτό, πρέπει να έχει πραγματικά πετσί από τσίγκο. Είναι δυνατόν τέτοια ξεφτίλα; Μετά τον καβγά που έκανε για το 0,5 ή 1,5% του Χριστοδουλάκη, πάει να αυξήσει κατά 30% το ΑΕΠ; Είναι δυνατόν, ο άνθρωπος που μιλούσε για δημιουργική λογιστική;»

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργού Οικονομίας για την αναθεώρηση κατά 25% του ΑΕΠ, συμπεριλαμβάνοντας τον τομέα της παραοικονομίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος κάτι τέτοιο θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία αν το τολμήσει ο κ. Αλογοσκούφης. «Γιατί καταλαβαίνετε ότι αν εμφανιστούμε τόσο πλουσιότεροι από ό,τι ήδη είμαστε θα περικοπούν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις σε μια σειρά από προγράμματα. Δεν υπάρχει δηλαδή μεγαλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε κανείς να προσφέρει στους κύκλους, οι οποίοι προσπαθούν να μεταφέρουν πόρους από την Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σαν αυτή που προσφέρει ο κ. Αλογοσκούφης», εξήγησε ο πρώην υπουργός και τόνισε χαρακτηριστικά: «Και μόνο ότι το είπε ακόμη και αν δεν το κάνει είναι εγκληματικό. Και βεβαίως από εκεί και πέρα υπάρχει το καραγκιοζιλίκι για το οποίο δεν θέλω να επαναλάβω τίποτα. Είναι ο άνθρωπος για να τον βλέπεις και να σκας στα γέλια.»

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση σε βάρος του υπουργού, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον χαρακτήρισε «νούμερο», καθώς όπως είπε: «Αφού έλεγε ότι ήταν μεγάλο ζήτημα και πήγε μας κατήγγειλε στις Βρυξέλλες, επειδή το 270 του Χριστοδουλάκη ήταν 450 και αυτός πάει τώρα να αυξήσει το εθνικό εισόδημα κατά 30% Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει αυτομάτως ότι η Ελλάδα χάνει όλα τα προβλήματα που έχει με τις Βρυξέλλες η κυβέρνηση. Ούτε έλλειμμα υπάρχει πλέον όλα θα προσαρμοστούν και δεν θα έχει καμία ανάγκη πλέον ως κυβέρνηση, ως χώρα και ως οικονομία θα καταστραφούμε».

«Μόνο που το λέει και το σκέφτεται αυτό το πράγμα ο άνθρωπος δείχνει πόσο ανεύθυνος, πόσο γελοίος πόσο ακραία ανεύθυνος είναι. Αν χρειαζόταν δηλαδή απόδειξη μετά την απογραφή, γιατί ήδη έχει εγκληματίσει κατά της χώρας και κατά της οικονομίας με την υπογραφή, θα μείνει στην ιστορία ο κος Αλογοσκούφης», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος έστρεψε τα πυρά και κατά της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του προέδρου της κ. Κοντοπυράκη, λέγοντας πως επί κυβέρνησης ΝΔ έχει εξελιχθεί σε «ένα άκρως πολιτικοποιημένο όργανο, που έχει περιέλθει σε χέρια εγκαθέτων». «Και ονομάζω συγκεκριμένα τον κ. Κοντοπυράκη, ο οποίος είναι στέλεχος της ΝΔ και κάνει αυτή την δουλειά. Δεν έχει καμία εγκυρότητα και καμία εντιμότητα πλέον στην λειτουργία της η Στατιστική Υπηρεσία. Κατέληξε και αυτός ο θεσμός κατεστράφη», σημείωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα