Το Υγεία απέρριψε την προσφορά της Γ. Αποστολόπουλος

Αρνητική γνωμοδότηση από το Δ.Σ. στο αντάλλαγμα του 0,45 ευρώ/μετοχή για το 30% της εταιρείας
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 16:01
hygeia.gr

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Υγεία, μετά και την αξιολόγηση και εκτίμηση της εταιρείας από την Εuroxx ΑΧΕΠΕΥ που λειτούργησε ως σύμβουλος, το προτεινόμενο αντάλλαγμα των 0,45 ευρώ ανά μετοχή δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο από χρηματοοικονομικής απόψεως.

Από την έντυπη έκδοση

Αρνητική, όπως αναμενόταν, ήταν η γνωμοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υγεία σχετικά με την κατατεθείσα Δημόσια Πρόταση της Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών για την απόκτηση του 30% των μετοχών της εταιρείας, εξαιτίας του χαμηλού τιμήματος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Υγεία, μετά και την αξιολόγηση και εκτίμηση της εταιρείας από την Εuroxx ΑΧΕΠΕΥ που λειτούργησε ως σύμβουλος, το προτεινόμενο αντάλλαγμα των 0,45 ευρώ ανά μετοχή δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο από χρηματοοικονομικής απόψεως.

To τίμημα κρίθηκε ότι είναι σημαντικά χαμηλότερo του κατώτατου ορίου του εύλογου εύρους τιμών, που προσδιορίσθηκε μεταξύ 0,64 και 0,78 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις ακολουθηθείσες από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο μεθόδους αποτίμησης, και συγκεκριμένα χαμηλότερο κατά 29,69% του κατώτατου ορίου του εύρους αυτού.

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. του Yγεία σχολιάζει ότι οι δηλώσεις από την πλευρά της εταιρείας Αποστολόπουλος, σχετικά με τους επιχειρηματικούς του στόχους, συνιστούν γενικές θεωρήσεις της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία χωρίς συγκεκριμένες αναφορές στην ίδια.

Επίσης το Yγεία στην ανακοίνωση αναφέρει ότι με δεδομένο το γεγονός ότι η MIG, που ελέγχει το περίπου 70%, δεν θα προβεί στη μεταβίβαση καμίας μετοχής, η Δημόσια Πρόταση δεν δύναται να επηρεάσει τον έλεγχο της εταιρείας. Συνεπώς, καθώς η εταιρεία θα εξακολουθεί να ελέγχεται από τη MIG, η τυχόν επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης δεν αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο των συμφερόντων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Euroxx, πριν οριστικοποιηθεί το εύλογο εύρος για την αποτίμηση της εταιρείας, εξετάστηκαν τρία σενάρια που σε σημαντικό βαθμό στηρίχθηκαν στις ταμειακές ροές. Η αποτίμηση της εταιρείας με βάση τις μελλοντικές ταμειακές της ροές στηρίζεται σε εκτιμήσεις και προβλέψεις, συνεπώς μια σειρά από παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χρηματοοικονομική θέση ή τα αποτελέσματα λειτουργίας της είτε ευμενώς είτε δυσμενώς και ανάλογα να επηρεαστεί η αποτίμησή της. Με βάση αυτές αλλά και κάποιους άλλους δείκτες σημειώθηκε πως στο απαισιόδοξο σενάριο το τίμημα θα έπρεπε να είναι 0,46 ευρώ ανά μετοχή, στο βασικό σενάριο θα έπρεπε να είναι 0,64 ευρώ και στο αισιόδοξο σενάριο 0,94 ευρώ. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα