Matsushita: Θα παράγει φωτογραφικές μηχανές στη Βραζιλία

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 09:19

ΣΤΗΝ κατασκευή συσκευών εγγραφής DVD και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στη Βραζιλία, θα προχωρήσει για πρώτη φορά η Matsushita Electric Industrial Co., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, με στόχο την αύξηση των διεθνών πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους.

Η Matsushita, η οποία πουλά τα είδη της με το σήμερα Panasonic, κατασκευάζει 30.000 συσκευές εγγραφής DVD με σκληρούς δίσκους και 10.000 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ετησίως στο εργοστάσιό της στο Σάο Πάολο το οποίο διαχειρίζεται θυγατρική της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στο Τόκυο, Ακίρα Καντότα. Η εταιρεία, κατά την τελευταία οικονομική χρήση εξήγαγε 3 εκατ. συσκευές εγγραφής DVD παγκοσμίως και επιδιώκει να κατασκευάσει φέτος 8 εκατ. ψηφιακές κάμερες.

Ο Φούμιο Οτσούμπο, που έγινε πρόεδρος της Matsushita τον Ιούνιο, θέλει να τριπλασιάσει τη συμμετοχή των εξαγωγών στα κέρδη στο 60% σε τρία χρόνια, μέσω της πώλησης των τηλεοράσεων πλάσμα Viera και των μηχανών λήψης βίντεο Lumix. Οι πωλήσεις στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένης και της Βραζιλίας, αποτέλεσαν το 11% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, ύψους 8,9 τρισ. γιέν την τελευταία οικονομική χρήση.

Οι πωλήσεις της στη Βραζιλία κυμάνθηκαν από 40 δισ. και 50 δισ. γιέν τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2006.

Οι πωλήσεις της Matsushita στο εξωτερικό αυξήθηκαν 8% την προηγούμενη χρήση, ενώ οι εσωτερικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 4%.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 0,25, φθάνοντας στα 2.480 γιέν η μία στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές σημείωσαν απώλειες 3,7%, έναντι πτώση 4% του δείκτη Nikkei 225 την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα