Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 09:58
UPD:10:52

Egnatia Finance: «Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν λόγοι για σημαντική πτωτική κίνηση, αλλά ότι θα επικρατήσει τελικά το μοντέλο σταθεροποίησης. Θα αναμέναμε μια συνεδρίαση στα τρέχοντα περίπου επίπεδα και πιθανόν νέες προσπάθειες ανόδου».

Fortius Finance: «Η επιφυλακτικότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα δεν επέτρεψε μια νέα ανοδική κίνηση, με την καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα να απογοητεύει υποχωρώντας κάτω από τα €200 εκ.

»Ωστόσο για τη σημερινή συνεδρίαση, η εικόνα του ΧΑ μπορεί να είναι και διαφορετική έναντι της χθεσινής, καθώς ο DJIA έκλεισε σε απόσταση αναπνοής από τον ιστορικό υψηλό του. Εμείς από τη μεριά μας οφείλουμε να σημειώσουμε, ότι η οιαδήποτε ανοδική κίνηση μπορεί να μην έχει διάρκεια, εάν δεν υποστηριχθεί από σημαντική αύξηση της καθαρής αξίας συναλλαγών και την εισαγωγή νέας ρευστότητας στο σύστημα. Από τεχνικής απόψεως επιθυμητή είναι η δοκιμή του ψυχολογικού ορίου των 4.000 μονάδων, καθώς η επόμενη ουσιαστική αντίσταση οριοθετείται στις 4.055 μονάδες».

Aspis Securities: «Η Wall Street έκλεισε ανοδικά χθες λόγω της υποχώρησης των τιµών του πετρελαίου. Θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση σταθεροποιητικών τάσεων σήµερα τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές όσο και στην εγχώρια αγορά».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά για μία ακόμη ημέρα είχε χαμηλό όγκο συναλλαγών και επιλεκτικό ενδιαφέρον σε μετοχές όπως ο ΟΠΑΠ, η ΕΤΕ και ο ΟΤΕ. Η πίεση που δέχτηκαν ορισμένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και η γενικότερη αρνητική αύρα που επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο, για άγνωστους ακόμη λόγους, δεν μας δίνει τη δυνατότητα πρόβλεψης της κατεύθυνσης της αγοράς. Με δεδομένη την καλή εικόνα των διεθνών αγορών παραμένουμε θετικοί και ευελπιστούμε σε αντίστοιχη πορεία για την ελληνική αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα