Pirate Capital: Υπόσχεση για βελτίωση των αποδόσεων

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 11:52

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ να κατευνάσει τους επενδυτές, καταβάλλει ο Thomas Hudson, ιδρυτής της Pirate Capital LLC, μετά την αποχώρηση του μισού και πλέον προσωπικού από την εταιρεία hedge-fund, λέγοντας ότι σχεδιάζει να επιστρέψει σε αυτούς αποδόσεις πλέον του 20%.

«Σκοπεύω να επαναπροσδιορίσω πλήρως και να διαχειριστώ το χαρτοφυλάκιο με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να έχει απόδοση», ανέφερε ο Hudson, ο 40χρονος πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs Group Inc., στην επιστολή που απέστειλε χθες στους πελάτες της εταιρείας.

Η Pirate Capital, που διαχειρίζεται περίπου 1,7 δισ. δολ., έχασε αυτήν την εβδομάδα τέσσερις αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων που παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν, Οι αποχωρήσεις στελεχών έρχονται τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη ελέγχων από τις αρμόδιες επιτροπές στο Νόργουοκ του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, στην εταιρεία, για πωλήσεις μεριδίων στις εταιρείες OSI Restaurant Partners Inc. και Freightcar America Inc.

«Δεν σκοπεύω να ρευστοποιήσω θέσεις ή να κλείσω την εταιρεία», αναφέρεται στην επιστολή του.

Η Pirate Capital που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2002 με κεφάλαιο 2 εκατ. δολ., είναι γνωστή για την πίεση που ασκεί στις εταιρείες να προχωρήσουν σε αλλαγές, προκειμένου να ωθήσουν ανοδικά τις τιμές των μετοχών τους.

Χθες ο Hudson αποκάλυψε, ότι οι οικονομικοί αναλυτές, Zachary George και David Lorber, υπέβαλαν την παραίτησή τους στις 26 Σεπτεμβρίου και ο Carl Klein διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας, παραιτήθηκε την επόμενη ημέρα. Στη συνέχεια ο Hudson απέλυσε δύο αναλυτές, τον David Muccia και τον Matthew Goldfarb, σύμφωνα με την επιστολή του, η οποία δεν αναφέρει τον λόγο της αποχώρησης στελεχών από την εταιρεία, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Οι Stephanie Tran, Peter Desloge, Glenn Haberfield και Chadd Kirk, συνεχίζουν να εργάζονται ακόμη στην Pirate Capital.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα