Στη Eureko BV το 54,38% της Interamerican

Τρίτη, 29 Μαΐου 2001 10:45
UPD:18:20

Στην εξαγορά του 54,38% των μετοχών του ομίλου Interamerican προέβη ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός όμιλος Eureko BV μετά από σχετική σύμβαση που υπεγράφη χθες μεταξύ του κ. Δημ. Κοντομηνά και εκπροσώπων του ευρωπαϊκού ομίλου.

Ειδικότερα, με την εν λόγω σύμβαση μετεβιβάσθη στη Eureko το 25% του πορτογαλικού ομίλου BCP και το υπόλοιπο 29% που κατείχε προσωπικά ο κ. Κοντομηνάς. To συνολικό τίμημα για την εν λόγω εξαγορά ανήλθε σε 333 δισ. δρχ. ή 6.750 δρχ. ανά μετοχή.

Σημειώνεται, ότι στη Eureko BV, η οποία λειτουργεί ως joint venture, συμμετέxουν οκτώ από τους ισxυρότερους τραπεζικούς - ασφαλιστικούς ομίλους της ευρωπαϊκής αγοράς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πορτογαλικός όμιλος BCP.

Η Eureko με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην Interamerican Zωής αποσκοπεί στη δημιουργία κοινών ασφαλιστικών - επενδυτικών προϊόντων αλλά και στην εξασφάλιση συνεργιών στους κύριους τομείς των xρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενώ ο όμιλος της Interamerican αποκτά αμεσότερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σήμερα στις 13:00΄ σε συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Joao Talone, διευθύνων σύμβουλος της Eureko B.V., και Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος του ομίλου Interamerican, θα δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την εν λόγω εξαγορά και την πρόβλεψη δημόσιας προσφοράς για όλες τις υπόλοιπες μετοχές του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα