Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το ν/σ για τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 18:22
UPD:18:24
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τους όρους για την εγκατάσταση στη χώρα μας υποκαταστήματος ή πρακτορείου αλλοδαπής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης τρίτης χώρας ή χώρας της Ε.Ε. περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας με τίτλο «Τροποποίηση του ν.3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 10 Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων:

  • Ορίζεται ότι η τροποποίηση της εταιρικής σύμβασης γίνεται μόνο με απόφαση της συνέλευσης η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνολικού αριθμού των εταίρων οι οποίοι εκπροσωπούν τα δύο τρίτα (2/3) του εταιρικού κεφαλαίου, ενώ διευθετούνται ζητήματα σχετικά με το περιεχόμενο της εταιρικής σύμβασης και τη σύσταση μίας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης.
  • Η επωνυμία της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης σχηματίζεται είτε από το όνομα ενός ή περισσότερων εταίρων είτε από το αντικείμενο της δραστηριότητας που ασκεί είτε από άλλες λεκτικές ενδείξεις. Η επωνυμία της εταιρείας μπορεί να αποδίδεται ολόκληρη ή εν μέρει με λατινικούς χαρακτήρες.
  • Στην επωνυμία της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης πρέπει να περιέχονται σε κάθε περίπτωση ολογράφως οι λέξεις «Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης» ή το ακρωνύμιο «Ε.Π.Ε.». Για τις διεθνείς συναλλαγές, οι ανωτέρω λέξεις εκφράζονται ως «Limited Liability Company» και το ακρωνύμιο ως «L.L.C.» ή «LTD».
  • Αν η εταιρεία είναι μονοπρόσωπη, στην επωνυμία πρέπει να περιέχονται οι λέξεις «Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» ή «Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.» Για τις διεθνείς συναλλαγές, οι ανωτέρω λέξεις εκφράζονται ως «Single Member Limited Liability Company» ή «Single Member L.L.C.» ή «Single Member LTD».»


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα