Νέα εγγυητική από τους επενδυτές του ΟΛΘ

Κοινοπραξία: Από την ίδια ρωσική τράπεζα Promsvyazbank, μετά τη διάσωσή της - Αύριο η υπογραφή της σύμβασης
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 13:50
INTIME NEWS/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Νέα εγγυητική επιστολή προσκόμισε η Κοινοπραξία των επενδυτών του ΟΛΘ (Κοινοπραξία DIEP GmbH-Terminal Link SAS-Belterra Ltd) από την ίδια τράπεζα, τη ρωσική, ιδιωτική, Promsvyazbank, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν».

Η ανακοίνωση της διάσωσης και εθνικοποίησης της συγκεκριμένης τράπεζας από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας την περασμένη Παρασκευή είχε συμπέσει με την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Κοινοπραξίας των επενδυτών και λόγω των τραπεζικών διαδικασιών είχε παγώσει κάθε σχετική πράξη από πλευράς της συγκεκριμένης ρωσικής τράπεζας. Δημοσιεύματα του ξένου διεθνούς οικονομικού Τύπου αναφέρουν ότι πρόκειται για την τρίτη ανάλογη διάσωση ρωσικής τράπεζας τους τελευταίους μήνες και ότι βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών η εν λόγω τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνει επιπλέον στήριξη ρευστότητας. Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το 67% του ΟΛΘ μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Κοινοπραξίας DIEP GmbH-Terminal Link SAS-Belterra Ltd είναι προγραμματισμένη (εξ αναβολής από την περασμένη Παρασκευή) για αύριο, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, και ώρα 6 μ.μ., στην έδρα του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας Περιφερειακού Γραφείου της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Θεσσαλονίκης, εντός του ΟΛΘ και στο κτήριο του πρώην Κεντρικού Λιμεναρχείου, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τοζίδη. Το Γραφείο ΔΑΛ Θεσσαλονίκης τέθηκε σε λειτουργία σε υλοποίηση των προβλέψεων του Ν. 4389/2016 (Α΄94), σύμφωνα με τον οποίο ιδρύεται η Δημόσια Αρχή Λιμένων (Δ.Α.Λ.) ως Ανεξάρτητη Υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό τη συμβολή στην επίτευξη των προγραμματικών στόχων του ελληνικού λιμενικού συστήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της αναλογούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα