Γ. Παναγόπουλος: «Οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι υποφέρουν»

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 14:48

Με την αύξηση του ΑΕΠ κατά 25% επιβεβαιώνεται το ρητό «οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι υποφέρουν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Είναι δυνατόν με μια απόφαση διοικητικού χαρακτήρα οι Έλληνες να γίνονται κατά 25% πλουσιότεροι μέσα σε μια νύχτα. Αν είναι δυνατόν!! Πιστεύω ακράδαντα ότι διασύρεται η χώρα μας ακόμη μια φορά αφού αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα μια στεγνής λογιστικής λογικής... Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα ότι δεν υπάρχει σοβαρή οικονομική πολιτική».

Ερωτηθείς για την πρόθεση του υπουργού Απασχόλησης να προωθήσει ένα μίνι - ασφαλιστικό, ο κ. Παναγόπουλος μίλησε για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα καυτά προβλήματα της επικαιρότητας και να «πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα» -όπως χαρακτηριστικά είπε- ώστε να στραφεί η κουβέντα και ο κόσμος να ασχοληθεί φοβισμένα με το μεγάλο «μπαμπούλα» και τις διαρθρωτικές αλλαγές του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Εμφανίζουν περίτεχνα τις επικείμενες αντιασφαλιστικές αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, για να ανατρέψουν το βαρύ πολιτικό κλίμα και να οδηγήσουν αλλού τη πολιτική συζήτηση», συμπλήρωσε ο κ. Παναγόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα