Ι. Χατζηθεοδοσίου: Οι κυβερνητικές ευθύνες για τα ανασφάλιστα διογκώνονται επικίνδυνα

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 16:38
UPD:16:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Ευθύνες στην κυβέρνηση προσάπτει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) Ι. Χατζηθεοδοσίου, για το γεγονός ότι παρά τις δεσμεύσεις της δεν έχει εξαλειφθεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων.

Όπως αναφέρει, το 2017 εκπνέει χωρίς λύση στο θέμα, «με τις ευθύνες της κυβέρνησης να διογκώνονται επικίνδυνα».  

«Τα ανασφάλιστα κυκλοφορούν ανεμπόδιστα διογκώνονται  και συνθέτουν ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα», συμπληρώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου και τονίζει ότι δεν αιτιολογείται στους κυβερνώντες η επίκληση διάφορων προσκομμάτων, ώστε να μην φέρνουν αποτέλεσμα σε αυτό το χρόνιο, φλέγον και επικίνδυνο φαινόμενο.

Ακόμη, σημειώνει ότι «με αποκλειστική ευθύνη τους δεν προχώρησαν οι διασταυρώσεις των βάσεων δεδομένων με στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων διότι εντοπίστηκε –όπως ισχυρίστηκαν- κενό στην μηχανοργάνωση  των υπηρεσιών που κρατούν τα στοιχεία αυτά, οπότε και προέκυπταν λάθη. Είναι όμως υποχρέωση των αρμοδίων να ολοκληρώσουν το μηχανογραφικό έργο για να δοθεί ένα τέλος στα ανασφάλιστα». 

Κατά τον πρόεδρο του ΕΕΑ, η καθυστέρηση επίλυσης είναι βλαπτική και για τους πολίτες που απειλούνται από τα ανασφάλιστα οχήματα και για το κράτος που συντηρεί μια δυσφημιστική πρωτοτυπία για τη χώρα, στην οποία ισχύει νόμος  ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.

Εξάλλου, αναφέρει ότι η ΑΑΔΕ πράγματι ενεργοποίησε τον ηλεκτρονικό μηχανισμό διασταύρωσης και εντόπισε ανασφάλιστους, ωστόσο μετά και λόγω των κάποιων λαθών που έγιναν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που πέταξε στις καλένδες το θέμα.

«Όμως, το 2018 δε μπορεί να κυλήσει με τα ανασφάλιστα ξανά στους δρόμους. Και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε υπεύθυνο εντός της χώρας προτού πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, δεδομένου ότι αποτελεί  μνημονιακή υποχρέωση η επίλυσή του», καταλήγει. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα