ΠΑΣΟΚ: Δραστική περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 17:48

«Η δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι 31-8-06 http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/29/1246967.htm , αποδεικνύουν την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό που η ίδια ψήφισε.

Παρά τα επιπλέον φοροεισπρακτικά μέτρα που πήρε στο μέσο του καλοκαιριού (αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση φόρων στα τσιγάρα και στην κινητή τηλεφωνία και την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις), τα έσοδα του οκταμήνου υπολείπονται του ετήσιου στόχου, ενώ αντίθετα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες έναντι του ετήσιου στόχου. Κι΄ αυτό παρά την τεχνητή συγκράτηση των πληρωμών που πρέπει όμως να καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους», σχολιάζει ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που αποσιωπά η κυβέρνηση είναι η δραστική περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το οκτάμηνο έχει δαπανηθεί μόνον το 46% του ποσού που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Παρά τις οποιεσδήποτε αλχημείες χρησιμοποιήσουν για ν' αυξήσουν την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, το βέβαιο είναι ότι σημαντικοί πόροι θα χαθούν.

Και εν μέσω αυτών, η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε ότι ξαφνικά γίναμε πλούσιοι».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα