Arcelor Mittal: Σχέδια για εξαγορές στη Λατινική Αμερική

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 09:25

ΕΞΑΓΟΡΕΣ σε όλη την Λατινική Αμερική, σχεδιάζει η μεγαλύτερη βιομηχανία ατσαλιού στον κόσμο, Arcelor Mittal, διευρύνοντας την επέκτασή της πέρα από την Ινδία και την Κίνα για να καλύψει την αύξηση της ζήτησης του μετάλλου, σύμφωνα με τον Lakshmi Mittal.

Ο Mittal, που θα γίνει ο πρόεδρος του νέου ομίλου θα πετάξει σήμερα στο Μεξικό για διαπραγματεύσεις με την Group Villacero SA για το εργοστάσιό της, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το εργοστάσιο της Mittal, δήλωσε αργά χθες ο ίδιος. Η Arcelor Mittal σχεδιάζει επίσης εξαγορές και αλλού στην περιφέρεια, σύμφωνα με τον ίδιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Μπουένος Αϊρες, χωρίς να αναφερθεί στο ακριβές ποσόν που θα επενδύσει η εταιρεία.

«Θα ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στη Λατινική Αμερική», είπε ο Mittal, αναφέροντας την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Κεντρική Αμερική σαν πιθανές περιοχές για ανάπτυξη. «Η Βραζιλία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για ευκαιρίες ισχυροποίησης της παρουσίας μας εκεί», συμπλήρωσε.

Η Mittal Steel Co., η οποία ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο, ενώνεται με την Arcelor SA, την πιο κοντινή ανταγωνίστριά της σε παραγωγή, σε μία συγχώνευση ύψους 38,3 δισ. δολ., δημιουργώντας μια εταιρεία που θα παράγει το 1/10 του ατσαλιού παγκοσμίως.

Ο Mittal σήμερα πρόεδρος της Mittal Steel είχε δώσει παλαιότερα έμφαση στην σημασία ανάπτυξης στην Ινδία και την Κίνα, τις πιο πολυπληθείς χώρες του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα