Hastings Funds: 1,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της South East Water

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 12:42

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της South East Water Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης μοναδικής εταιρείας ύδρευσης της Βρετανίας, αντί του ποσού των 665,4 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,2 δισ. δολ.) αυξάνοντας σχεδόν τέσσερις φορές τον αριθμό των πελατών της, προχώρησε η Hastings Funds Management Ltd., το κεφάλαιο επενδύσεων στις υποδομές της Αυστραλίας.

Η Hastings Diversified Utilities Fund, το εισηγμένο στο Χρηματιστήριο σκέλος, θα καταβάλλει 92 εκατ. λίρες και το μη εισηγμένο, η Utilities Trust of Australia, θα βάλει το υπόλοιπο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Hastings Funds στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Επενδυτές και τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της UBS AG, ψάχνουν να βρουν εταιρείες ύδρευσης, οι οποίες πέρυσι είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή. Η 3i Group Plc, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων και εταιρεία venture capital συμφώνησε σήμερα με τους διαχειριστές κεφαλαίων να αγοράσει την AWG Plc, την εταιρεία ύδρευσης με έξι εκατομμύρια καταναλωτές στην Αγγλία, προς 2,21 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η Hastings Funds, που διαχειρίζεται περίπου 3,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) θα συγχωνεύσει την εταιρεία κοινής ωφελείας με την Mid Kent Water. Η συγχώνευση απαιτεί την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού της Βρετανίας, η οποία θα χρειαστεί έξι μήνες για να αποφασίσει.

Η Hastings Diversified Utilities θα χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή της με ένα συνδυασμό μετοχών, κοινών και προνομιούχων, καθώς και με δάνεια μετόχων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα δύο κεφάλαια αγόρασαν την South East Water από ένα ευρωπαϊκό κεφάλαιο υποδομών που διαχειριζόταν η Macquarie Bank Ltd., η μεγαλύτερη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, όπως αεροδρόμια και διόδια.

Οι δύο εταιρείες κοινής ωφελείας θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα μέχρι την έγκριση της συγχώνευσής τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η South East Water παρέχει υπηρεσίες σε 1,4 εκατ. ανθρώπους, ενώ η Mid Kent έχει 588.000 πελάτες.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις τρεις τουλάχιστον προσφορές που έλαβε τον περασμένο μήνα για εξαγορά η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κοινής ωφελείας της Γερμανίας, RWE AG, ύψους περίπου 7 δισ. λιρών για το σκέλος της, Thames Water Plc της Βρετανίας, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα