Volkswagen: Ελαφρά διαφοροποίηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ το 2007

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 13:23

Η Volkswagen AG, που δεν έχει επιστρέψει στην κερδοφορία στις ΗΠΑ από το 2002, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο θα σημειώσουν ελαφρά διαφοροποίηση το επόμενο έτος, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται για την παρουσίαση και άλλων μοντέλων το 2008.

«Δεν βλέπουμε κάποια διαφοροποίηση το 2007 σε σύγκριση με φέτος», ανέφερε ο Adrian Hallmark, επικεφαλής της Volkswagen στις ΗΠΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, συμπληρώνοντας: «Θα είναι δύσκολη χρονιά».

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώνονται, καθώς ο Wolfgang Bernhard, που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας τον Μάϊο του 2005 ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά 20 νέα μοντέλα αυτοκινήτων τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα πρώτα από αυτά θα παρουσιαστούν στις ανά τον κόσμο εκθέσεις αυτοκινήτων το 2008, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου SUV, του Tiguan και ενός μίνι βαν στις ΗΠΑ που θα παραχθεί μαζί με την DaimlerChrysler AG.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ θα αυξηθούν περίπου 10% φέτος, είπε ο Hallmark, κάνοντας μια νέα πρόβλεψη στα υψηλότερα επίπεδα της προηγούμενης για αύξηση από 5% έως 10%. Οι πωλήσεις της Volkswagen το οκτάμηνο αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στα 162.092 οχήματα.

Η Hallmark επανέλαβε ότι η εταιρεία προβλέπει περιορισμό των ζημιών της φέτος στις ΗΠΑ και ισοσκέλιση του ισολογισμού στην αγορά αυτή το 2008.

Οι πωλήσεις της Volkswagen τον Σεπτέμβριο, που θα ανακοινωθούν επισήμως αργότερα σήμερα, αυξήθηκαν κατά περίπου 1% έως 2%, σύμφωνα με τον ίδιο. Η χαμηλότερη ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο ήταν αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ζήτησης των μοντέλων του 2006, που δεν μπόρεσαν να την καλύψουν, καθώς ετοιμαζόμαστε για τα μοντέλα του 2007.

Η Volkswagen θα σταματήσει να πουλά τις εκδόσεις των Jetta με κινητήρα ντήζελ το επόμενο έτος, καθώς ανασχεδιάζει τη μηχανή για να ανταποκριθεί στους κανόνες κατά της ρύπανσης στις ΗΠΑ, είπε ο Hallmark. Η Volkswagen θα πουλήσει περίπου 30.000 μοντέλα Jetta με κινητήρα ντήζελ, που αποτελούν περίπου το 30% των συνολικών πωλήσεων των Jetta στις ΗΠΑ.

Πέρυσι η Volkswagen μείωσε τις ζημίες της στις ΗΠΑ κατά 6,5%, στα 843 εκατ. ευρώ (1,07 δισ. δολ.) από 902 εκατ. ευρώ που ήταν το 2004.

Οι μηνιαίες πωλήσεις του νέου μοντέλου της εταιρείας, Rabbit ήταν περίπου 3.000 αυτοκίνητα μετά την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ, νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Hallmark. Το μοντέλο αντικατέστησε το Golf, το οποίο πουλούσε περίπου 1.000 αυτοκίνητα τον μήνα.

Ο Hallmark αντικατέστησε τον Len Hurt στη θέση του επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Volkswagen στις ΗΠΑ, στα τέλη του 2005, μετά την απόφαση του Bernhard τον Σεπτέμβριο να προχωρήσει σε διοικητικές αλλαγές στη Βόρειο Αμερική. Μέχρι τότε ο Hallmark διοικούσε το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ των πολυτελών αυτοκινήτων Bentley της Volkswagen.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα