Μέτρα υπέρ των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Πρεβέζης»

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 15:21

Συνάντηση με εκπρόσωπους των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Πρεβέζης» είχε σήμερα ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

ΌΠως είπε ο υφυπουργός μετά το τέλος της σύσκεψης, όλα τα αιτήματα των εργαζομένων έγιναν αποδεκτά από το υπουργείο Απασχόλησης. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

- Να λάβουν όλοι το επίδομα ανεργίας για 12 μήνες

- Η εφαρμογή προγράμματος κατάρτισης για την εκπαίδευση των εργαζομένων σε νέες δεξιότητες, με παράλληλη οικονομική ενίσχυση στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της τάξης των 30-32 ευρώ την ημέρα.

- Τα παιδιά των εργαζομένων θα πάρουν μέσω του Οργανισμού Εργατικής Εστίας όλα τα βιβλία τους δωρεάν.

- Έναρξη των διαδικασιών για υπαγωγή της εταιρείας στο καθεστώς 46 Α. Τις ενέργειες για την ένταξη στο ειδικό καθεστώς θα αναλάβει το Σωματείο των εργαζομένων σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο και την Εθνική Τράπεζα. Το 46 Α προβλέπει εκκαθάριση εν’ λειτουργία της επιχείρησης. Προϋπόθεση που θέτει το υπουργείο είναι ότι μέσα στο αίτημα που θα υποβληθεί στο Εφετείο, να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι. Δηλαδή όποιος αναλάβει την επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει τις θέσεις απασχόλησης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου των Κλωστηρίων Ναούσης στους Σοφάδες- Καρδίτσας, ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα δίδεται σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Ταμείο Αλληλεγγύης που θα καλύπτει κλάδους οι οποίοι φθίνουν, όπως είναι κλωστοϋφαντουργία, ο καπνός και άλλους κλάδους ή νομούς με διπλάσιο ποσοστό ανεργίας από το μέσο όρο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Στον προϋπολογισμό θα δείτε

Ήδη, οπως σημείωσε ο υφυπουργός, στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται τα κονδύλια που προβλέπονται για το Ταμείο Αλληλεγγύης ώστε να αντιμετωπισθούν τέτοιες καταστάσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Γιακουμάτος, «είναι ένα μέτρο κόντρα σε μια χρεοκοπημένη στρατηγική που επέμενε να χρηματοδοτεί κλάδους οι οποίοι έφθιναν καθημερινώς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα