Να μην υπαχθούν οι θυγατρικές του ΟΑΕΔ στις ΔΕΚΟ ζητεί η ΓΣΕΕ

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 19:08
UPD:19:31

Τη ριζική της διαφωνία στην απόφαση της κυβέρνησης να υπαχθούν οι θυγατρικές του ΟΑΕΔ στις ΔΕΚΟ (και κατά συνέπεια στις διατάξεις του Ν.3429/2005) εξέφρασε αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ στον υπουργό Απασχόλησης, κατά τη διάρκεια σημερινής τους συνάντησης.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η θέση αυτή θα οδηγήσει σε ακόμη πιο ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο των εν λόγω οργανισμών (Παρατηρητήριου Απασχόλησης και της Επαγγελματικής Κατάρτισης) και σε υποβάθμιση του ρόλου αυτών των φορέων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το νοικοκύρεμα και η μέγιστη δυνατή διαφάνεια στην λειτουργία των εταιρειών, οι οποίες σύμφωνα με τον Νόμο περί ΔΕΚΟ υπήχθησαν σε αυτόν τον Νόμο, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Απασχόλησης.

Ο κ. Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε τους κοινωνικούς εταίρους για την πρόθεση της κυβέρνησης για ενίσχυση του ρόλου τους και στη λειτουργία αυτών των εταιρειών αλλά κυρίως στην σημαντική ενίσχυση του ρόλου τους στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου που θα ξεκινήσει το 2007 και θα φτάσει στο 2013. Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε στους κοινωνικούς εταίρους πως στην επόμενη Εθνική Επιτροπή της Απασχόλησης θα έρθει η κυβέρνηση με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σε ό,τι αφορά την ουσιαστική ενίσχυση τους για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, προτάσεις -που όπως είπε- θα έρθουν να δώσουν αρμοδιότητες των κοινωνικών εταίρων στην διαχείριση ακόμη και των κοινοτικών κονδυλίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα