Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων, κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά τη συρρίκνωση της ανάπτυξης μεταξύ των βιομηχανιών των ΗΠΑ, που αύξησε την εικοτολογία ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο υποχωρεί. Οι μετοχές της Sony Corp. και της AU Optronics Corp. οδηγούσαν την πτώση.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο σημείωναν απώλειες μαζί με τις τιμές των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του πετρελαίου, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αδύναμη οικονομία των ΗΠΑ θα περιορίσει τη ζήτηση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,4%, φθάνοντας στις 129,13 μονάδες στις 11:50 π.μ. στο Τόκυο, μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης περιόρισε το ράλι 3,2% των τεσσάρων ημερών.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 0,4%, φθάνοντας στις 16.187,56 μονάδες. Μετοχές, όπως της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. σημείωναν απώλειες, μετά τα σημάδια ότι οι ξένοι επενδυτές αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την αγορά μετοχών της χώρας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες σε όλη την περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα και τη Ν. Κορέα.

Χθες οι μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν απώλειες για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, με τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) να υποχωρεί μετά τη άνοδό του σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο Nasdaq Composite Index διολίσθησε 0,1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός, καθώς η διαμάχη για μια πατέντα απειλεί τις πωλήσεις μερικών ασύρματων τηλεφώνων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Qualcomm Inc., σε συνδυασμό με την προς τα κάτω αναθεώρηση των μετοχών της Apple Computer Inc., από την Citigroup.

Τον περασμένο μήνα ο βιομηχανικός δείκτης του Institute for Supply Management υποχώρησε στο 52,9 από 54,5 που ήταν τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών ενδέχεται να επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Ο δείκτη των τιμών που κατέβαλαν οι βιομηχανίες υποχώρησε στο 61 τον Σεπτέμβριο από 73 που ήταν τον Αύγουστο.

Χθες το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 3%, φθάνοντας στα 61,03 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων. Προσφάτως το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 60,94 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα