Πτωτικά οι ευρωαγορές

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 11:36
UPD:12:07
REUTERS/STAFF

Πτωτικά κινούνταν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πλειονότητά τους περίπου μίαμιση ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα μηνύματα από της συνεδριάσεις της Fed και της ΕΚΤ, ενώ παραμένουν και οι ανησυχίες για το πότε θα προχωρήσει η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, αρνητική ήταν η επίδραση απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων και προβλέψεων από εταιρίες, όπως η H&M και η Ferragamo.

Γύρω στις 11.30 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 0,12% στις 388,43 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον δείκτη, μία ημέρα αφού οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρωζώνη και τη Μεγάλη Βρετανία διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ανοδικά κινούνταν πάντως οι μετοχές τηλεπικοινωνιών αφού η σουηδική Tele2 συμφώνησε να πουλήσει την ολλανδική της μονάδα στην Deutsche Telekom. Η μετοχή της σουηδικής εταιρείας ενισχυόταν 1,84%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της σουηδικής εταιρείας ενδυμάτων H&M έκανε βουτιά άνω του 15%, αφότου ανακοίνωσε απρόσμενη μείωση των τριμηνιαίων πωλήσεων καθώς λιγότεροι πελάτες επισκέφθηκαν τα βασικά της καταστήματα.

Η μετοχή της Ferragamo επίσης κατέγραφε απώλειες 7,3% αφού η ιταλική εταιρεία προϊόντων πολυτελείας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους στόχους που είχε θέσει για τα επόμενα τρία χρόνια και ότι το 2018 θα είναι μία ακόμα μεταβατική χρονιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα