Tesco: Αύξηση των κερδών το α' εξάμηνο μετά τη μείωση των τιμών

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 10:32

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Βρετανίας, Tesco Plc, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς η εταιρεία μείωσε τις τιμές με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 788 εκατ. λίρες στερλίνες (1,49 δισ. δολ.) τις 26 εβδομάδες που έληξαν στις 26 Αυγούστου, από 641 εκατ. λίρες το προηγούμενο έτος, όταν η συγκρινόμενη περίοδος ήταν 24 εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Κατά μέσον όρο εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 717 εκατ. λίρες.

Η Tesco μείωσε τις τιμές πώλησης στα καταστήματά της κατά 0,4%, το πρώτο εξάμηνο για να διατηρήσει το μερίδιο σε μια αγορά ύψους 120 δισ. λιρών Αγγλίας στη Βρετανία, αγγίζοντας το 31,6% τις 12 εβδομάδες που έληξαν στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με την Taylor Nelson Sofres Plc. Η εταιρεία λιανικής σχεδιάζει να δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας φέτος, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Tesco έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 10%, χαμηλότερη της ανόδου 20% των μετοχών της J Sainsbury Plc και των μετοχών της William Morrison Supermarkets Plc που σημείωσαν άνοδο 25%. Οι μετοχές της Wal-Mart Stores Inc., ιδιοκτήτριας της αλυσίδας καταστημάτων Asda έχουν σημειώσει μέσα στο έτος άνοδο 4%.

Εξαιρουμένου του φόρου προστιθεμένης αξίας, οι πωλήσεις της Tesco το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν 13% σε βάση 26 εβδομάδων, φθάνοντας τα 20,7 δισ. λίρες στερλίνες. Κατά μέσον όρο οι εννέα αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα έσοδα της σε 26 εβδομάδες θα ήταν 20,3 δισ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα