Xstrata: Προς άντληση 5,47 δισ. δολ. για την εξαγορά της Falconbridge

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 12:32

ΠΟΣΟΝ 2,9 δισ. λιρών Αγγλίας (5,47 δισ. δολ.) για την προσφορά δικαιωμάτων – τη δεύτερη μεγαλύτερη παρά ποτέ στη Βρετανία - θα αντλήσει η Xstrata Plc, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της μεταλλουργίας του Καναδά, Falconbridge Ltd.

Οι επενδυτές της Xstrata έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν μία νέα μετοχή για κάθε τρεις που κατέχουν προς 1.265 πένες η μία, 45% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ζουγκ της Ελβετίας. Η εξαγορά 17 δισ. δολ. της Falconbridge πριν από έξι εβδομάδες, είναι επίσης η μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο της μεταλλουργίας και καθιστά την Xstrata την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο.

Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν 56 πένες, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στις 2.254 πένες η μία στις 10 π.μ. στο Λονδίνο.

Η Xstrata είπε ότι η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της Falconbridge προβλέπεται να γίνει στα τέλη του έτους και περιλαμβάνει την εξέταση της δραστηριότητας της εταιρείας στο αλουμίνιο. Το σκέλος ενδέχεται να πουληθεί, αντλώντας περίπου 1 δισ. δολ. σύμφωνα με σημερινό σχόλιο οικονομικών αναλυτών της της Numis Securities Ltd.

Η Xstrata θα εκδώσει έως 235,8 εκατ. νέες μετοχές για τους μετόχους, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα