BP: Μείωση της παραγωγής για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 10:17

ΜΕΙΩΣΗ, για πέμπτη συνεχόμενη περίοδο, σημείωσε το τρίμηνο η παραγωγή της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, BP Plc, αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής της στην Αλάσκα, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της έναρξης της παραγωγής των εγκαταστάσεών της στον Κόλπο του Μεξικό.

Το τρίτο τρίμηνο η παραγωγή πετρελαίου και αερίου ήταν 3,80 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη μείωση σε τριμηνιαία βάση, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, John Browne, 58 ετών, αγωνίζεται να ανακτήσουν οι επενδυτές την εμπιστοσύνη τους μετά τη διάβρωση των αγωγών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τον Αύγουστο στην Αλάσκα και το κλείσιμο της πετρελαιοπηγής στο Prudhoe Bay, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της εταιρείας στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της έναρξης παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικό.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 7,7% το τρίτο τρίμηνο, περισσότερο της υποχώρησης 3,2% της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Royal Dutch Shell Plc. Χθες οι μετοχές της ΒΡ σημείωσαν απώλειες 2,4%, φθάνοντας στις 568,5 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα