Aeon: Επέκταση με την προσθήκη τμημάτων, επιστροφή στην κερδοφορία

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 11:17

ΣΤΗΝ κερδοφορία επέστρεψε το δεύτερο τρίμηνο η Aeon Co., η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων της Ιαπωνίας, μετά τη χαμηλότερη επανεκτίμηση των ζημιών, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδά της.

Στις 26 Σεπτεμβρίου η Aeon εμφάνισε, με βάση τα προσωρινά της στοιχεία, καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 20 Αυγούστου ύψους περίπου 10 δισ. γιέν από ζημίες 32 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Αυτά τα στοιχεία ήταν σχεδόν αμετάβλητα από τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ύψους 10,2 δισ. γιέν, που ανακοίνωσε σήμερα. Το Bloomberg υπολόγισε τα στοιχεία μετά την αφαίρεση των αριθμών του πρώτου τριμήνου από το πρώτο εξάμηνο, που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο.

Ο πρόεδρος της Aeon, Μοτόγια Οκάντα, αγοράζει μικρότερες ανταγωνίστριες εταιρείας και βελτιώνει τα μεγάλα καταστήματα με στόχο την αύξηση των πωλήσεων σε μια προσπάθεια να καταστήσει την εταιρεία μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης στον κόσμο. Τον Αύγουστο είπε ότι η Aeon ενδιαφέρεται να αγοράσει την Daiei Inc, την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία λιανικής πώλησης της Ιαπωνίας.

Ο Μασαάκι Τογιοσίμα, αντιπρόεδρος της Aeon, αρνήθηκε ότι η εταιρεία έχει δώσει προτεραιότητα στα δικαιώματα διαπραγματεύσεων για την αγορά μεριδίου της Daiei από την Marubeni Corp., όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Nihon Keizai στο Web site της, Nikkei Telecom 21.

Οι μετοχές της Aeon, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 4%, από την αρχή του έτους, υποχώρησαν 0,9% ή 25 γιέν, φθάνοντας στα 2.880 γιέν η μία σήμερα στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα