Πτωτικά κινείται ο χαλκός στο Λονδίνο

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 11:46

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σημειώνει ο χαλκός στο Λονδίνο, καθώς τα σημάδια συρρίκνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ ενδέχεται να οδηγήσουν χαμηλότερα τη ζήτηση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο.

Ο χαλκός έχει υποχωρήσει 17% από τα 8.800 δολ. ο μετρικός τόνος και τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκε στις 11 Μαΐου. Οι ιδιωτικές κατασκευές κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε ετήσιο ρυθμό 11% το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1995, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου την εβδομάδα που πέρασε. Η χρήση χαλκού στην Κίνα θα υποχωρήσει 1,8% φέτος, σύμφωνα με την εκτίμηση του International Copper Study Group την περασμένη εβδομάδα.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε 40 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 7.300 δολ. ο μετρικός τόνος στις 9:17 π.μ. στο Λονδίνο. Οι τιμές του βρίσκονται 3,2% χαμηλότερα αυτήν την εβδομάδα.

Και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου ώθησαν χαμηλότερα τον χαλκό, καθώς οι επενδυτές πούλησαν εμπορεύματα φυσικής παραγωγής που συνδέονται με δείκτες, όπως τον Goldman Sachs Commodity Index, σύμφωνα με τους αναλυτές. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα