Ανοίγει η ρωσική αγορά για τα ελληνικά κρασιά

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 16:32

«Εκτός από το μεγάλο βήμα της ενεργειακής συνεργασίας για την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αυτό που προσδιορίζει τις οικονομικές μας σχέσεις είναι η αύξηση του όγκου συναλλαγών με θεαματική αύξηση κατά 24% των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία το πρώτο εξάμηνο του 2006 σε σχέση με το 2005», τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας, Alexey Gordeev, Συμπρόεδρο της Mικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος - Ρωσίας.

«Το πρώτο εξάμηνο είχαμε 41% αύξηση των αφίξεων Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ τώρα μετά το καλοκαίρι, οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι ότι η αύξηση προσεγγίζει το 100%.

Ολα αυτά δείχνουν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων χτίζει μία ισχυρή οικονομική σχέση.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι ανοίγει η ρωσική αγορά για τα ελληνικά κρασιά. Το ζήτησε ο ίδιος ο συνάδελφός μου το καλοκαίρι και σήμερα το πρωί είχαμε την ευκαιρία να φέρουμε σε επαφή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ρωσίας με εκπροσώπους του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών Ελλάδος και της Διεπαγγελματικής Ενωσης Οινοπαραγωγών Ελλάδος που παράγουν τα ελληνικά κρασιά. Ετσι, δρομολογείται η εξαγωγή ελληνικών κρασιών στη Ρωσία με πρώτη κίνηση την έκθεση που οργανώνει ο ΟΠΕ τον ερχόμενο μήνα στη φίλη χώρα. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να πάρουμε το μερίδιο αγοράς που αντιστοιχεί και στην ποσότητα και στην ποιότητα των ελληνικών κρασιών», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα