Το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μετοχολόγιο της ΜΕΒΓΑΛ

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 18:02

Για τις 4 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων της πρώην προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρης Χατζάκου, κατά της σημερινής διοίκησης της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας, ενώ μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, θα ληφθούν και αποφάσεις για το επίμαχο άρθρο 8 του καταστατικού της εταιρείας, καθώς τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η χτεσινή γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Χατζάκου, την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων ζήτησε η ίδια, λόγω κωλύματος του δικηγόρου της.

Ως προς τη γενική συνέλευση, η κα Χατζάκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ επιχειρεί να πιάσει την πλευρά της "εξ απροόπτου", καθώς, πριν από την αναβολή, δεν έγινε κάποια παρουσίαση των υπό συζήτηση θεμάτων, ώστε η ίδια να μπορεί να προσδιορίσει την περαιτέρω στάση της.

Το άρθρο 8 του καταστατικού της εταιρείας καθορίζει τις προϋποθέσεις για τις μεταβιβάσεις- πωλήσεις μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας. Υπενθυμίζεται ότι η κα Χατζάκου υπέγραψε προσύμφωνο για την πώληση στη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, του 21% από το μερίδιο που κατέχει στη ΜΕΒΓΑΛ, έναντι 15 εκατ. ευρώ. Για την οριστικοποίηση της συμφωνίας Χατζάκου - ΔΕΛΤΑ απαιτείται -με βάση τουλάχιστον το σημερινό καταστατικό- το "πράσινο φως" από την καταστατική πλειοψηφία των μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ.

Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Π. Παπαδάκης εκπροσωπεί την πλευρά Χατζηθεοδώρου, που ελέγχει το 43% της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ το 21% ανήκει στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Δημήτρη Συμεωνίδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα