ΕΣΧΑ - Αύξηση 260% στα κέρδη του α΄ τριμήνου

Τρίτη, 29 Μαΐου 2001 17:13

Τη βελτίωση της ανταγωνιστικής της θέσης στην παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές που παρουσιάζει η ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, επικύρωσε η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ενώ αποφασίστηκε και η διανομή μερίσματος 50 δρχ. ανά μετοχή.

Επικεφαλής του κλάδου ασφαλτικών - πετρελαιοειδών και ενέργειας του Ομίλου ALFA ALFA HOLDINGS, η ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ αναπτύσσεται σε τρεις διακριτούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας:

Στο χώρο της ηλεκτροπαραγωγής η ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ θα αξιοποιήσει την άδεια που δόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην ALFA ALFA HOLDINGS για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 390 MW.

Στο χώρο των ασφαλτικών προϊόντων, η ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ κατέχει ηγετική θέση στη χώρα μας, με περισσότερα από 500 προϊόντα στεγάνωσης και οδοποιίας, ενώ η απόκτηση της ESHA HOLDING B.V. προσφέρει πλέον στην εταιρεία νέα δυναμική και στην παγκόσμια αγορά.

Στον τομέα των πετρελαιοειδών, με την απόκτηση της BITOUMINA, της κορυφαίας βιομηχανίας ασφαλτικών προϊόντων, με έδρα τη Β. Ελλάδα, η ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ διαθέτει εκτενές εμπορικό δίκτυο σε Ελλάδα και Βαλκάνια, καθώς και την απαραίτητη άδεια για την εμπορία και διανομή πετρελαιοειδών προϊόντων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ενοποιημένη λογιστική κατάσταση του πρώτου τριμήνου του 2001, ο κύκλος εργασιών της ΕΣΧΑ Ελλάς εμφανίζει αύξηση 2.270% και διαμορφώνεται σε 14 δισ. δρχ., ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας διαμορφώνονται σε 170 εκατ. δρχ., παρουσιάζοντας αύξηση 260% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα