Dai-Ichi Life: Περισσότερες επενδύσεις σε ιαπωνικά ομόλογα

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 09:54

ΣΧΕΔΙΑ για την αγορά περισσότερων κρατικών ομολόγων, κάνει η Dai-ichi Mutual Life Insurance Co., η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιαπωνίας, μετά την αύξηση των επενδύσεών της κατά μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια γιέν μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.

Η εταιρεία, η οποία έχει περιουσιακά στοιχεία 30,8 τρισ. γιέν (262 δισ. δολ.) ενδέχεται να αγοράσει ομόλογα δεκαετούς διάρκειας, των οποίων οι αποδόσεις μπορούν να φθάσουν στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας πρόβλεψης από το 1,6% έως και το 2,1%, σύμφωνα με τον Σινζίρο Οτσούκι, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Τόκυο. Η εταιρεία θα διατηρήσει τις επενδύσεις σε χρέος στο εξωτερικό αμετάβλητες το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας το 2006, καθώς η οικονομία οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι διαπραγματευτές πιστεύουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού και πάλι μετά την έκθεση Tankan αυτήν την εβδομάδα, η οποία έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών τον Σεπτέμβριο.

Το ιαπωνικό νόμισμα, το οποίο διαπραγματεύθηκε στα 117,73 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και στα 149,47 έναντι του ευρώ σήμερα, ενδέχεται να ισχυροποιηθεί στα 115 και τα 145 αντιστοίχως μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με τον Οτσούκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα