Corus: Η μεγαλύτερη άνοδος των μετοχών σε οκτώ μήνες

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 11:26

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, σημείωσαν οι μετοχές της Corus Group Plc, μετά το δημοσίευμα στην Business Standard, το οποίο ανέφερε ότι η Tata Steel Ltd. της Ινδίας, ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παραγωγής ατσαλιού.

Η Tata ενδέχεται να προσφέρει 580 πένες (10,94 δολ.) για κάθε μία μετοχή το νωρίτερο μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο, αναφέρεται σήμερα στο Web site της Business Standard, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Χθες οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν στις 407,5 πένες η μία. Η Tata σε ανακοίνωσή της είπε σήμερα ότι η Corus είναι μία από τις εταιρείες για τις οποίες ενδιαφέρεται, αλλά πως δεν είναι σίγουρη ότι θα κάνει επίσημη προσφορά εξαγοράς.

Οι εταιρείες παραγωγής ατσαλιού συγχωνεύονται για να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την διαπραγματευτική τους ικανότητα με τους πελάτες τους και με τους προμηθευτές πρώτων υλών. Η Mittal Steel Co., με έδρα το Ρότερνταμ, η μεγαλύτερη παραγωγός ατσαλιού στον κόσμο, συγχωνεύεται με την Arcelor SA, μετά από μία εξαγορά ύψους 38,3 δισ. δολ., με στόχο τη δημιουργία μίας βιομηχανίας που θα παράγει το 1/10 του ατσαλιού παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Corus σημείωσαν άνοδο 45,75 πένες, ποσοστό 11%, φθάνοντας στις 453,25 πένες η μία στις 8:36 π.μ. στο Λονδίνο. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 13%, φθάνοντας στις 460 πένες η μία, τη μεγαλύτερη, από τις 27 Ιανουαρίου. Περισσότερες από 18,7 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια, περισσότερες από τον ημερήσιο μέσον όρο των 12 τελευταίων μηνών. Οι μετοχές της φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 52%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της Corus να ανέρχεται στα 4,02 δισ. λίρες στερλίνςε.

Η Ανάγια Σάριν, εκπρόσωπος της Corus στο Λονδίνο, αρνήθηκε χθες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, το οποίο ανέφερε ότι η Tata Steel κάνει σκέψεις για σύνδεση με την Corus. Οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν σήμερα στην εταιρεία, δεν βρήκαν απάντηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα