Vale: 10% η αύξηση της παραγωγής

Μετά τη δημιουργία νέου ορυχείου στη Βραζιλία
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 12:57

ΣΧΕΔΙΑ για αύξηση της παραγωγής σε ποσοστό πλέον του 12%, κάνει η Cia. Vale do Rio Doce, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, σε μια προσπάθεια κάλυψης της αυξημένης ζήτησης για το βασικό στοιχείο του ατσαλιού, με το σημερινό άνοιγμα ορυχείου στη Βραζιλία, αξίας 1,1 δισ. δολαρίων.

Το ορυχείο, 92 χιλιόμετρα από την κεντρική ορεινή περιοχή της Βραζιλίας, θα παράγει 30 εκατ. μετρικούς τόνους σιδηρομεταλλεύματος έως το 2008, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ρίο ντι Τζανέϊρο.

Η Vale, που εκτιμά ότι η ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος θα αυξηθεί 5% το 2007, έχει προϋπολογισμό 2,1 δισ. δολ. για την επέκταση της παραγωγής, περίπου το ήμισυ του προϋπολογισμού των 4,6 δισ. δολ. για δαπάνες το 2006.

Οι τιμές του υλικού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ατσαλιού, σημείωσαν άνοδο 19%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, καθώς η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ατσαλιού παγκοσμίως, αύξησε τις αγορές της.

Η κατανάλωση ατσαλιού στην Κίνα ενδέχεται να αναρριχηθεί στα 452 εκατ. τόνους το 2007, υψηλότερα από τα 407 εκατ. τόνους το 2006, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Από τους εννέα οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν τον Ιούλιο από το Bloomberg News, οι δύο προέβλεψαν άνοδο των τιμών σιδηρομεταλλεύματος και οι υπόλοιποι διατήρηση στα ίδια επίπεδα.

Από τον προϋπολογισμό δημιουργίας του ορυχείου ύψους 1,1 δισ. δολ., η Vale είπε ότι τα 856 εκατ. δολ. δαπανήθηκαν σε αυτό και τα 206 εκατ. για τις μηχανές και τα βαγόνια τους.

Το 2005 η Vale παρήγαγε 255 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα