Υποχωρεί πάλι η τιμή του αργού

Kαθώς εικάζεται ότι η Σ. Αραβία δεν συμφώνησε για μείωση της παραγωγής
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς εικάζεται ότι η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, δεν συμφώνησε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μείωση της παραγωγής από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Εντμουντ Νταουκόρου, είπε χθες ότι δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία μεταξύ των μελών για μείωση της παραγωγής. Αυτήν την εβδομάδα, πίεσε τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή τους πριν από την προγραμματισμένη σύσκεψη τον Δεκέμβριο και άρχισε τη διαδικασία μείωσης παραγωγής της χώρας του, της Νιγηρίας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου υποχώρησε έως 43 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 59,60 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 10:33 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 59,69 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές του υποχώρησαν στα 57,75 δολ. το βαρέλι στις 4 Οκτωβρίου και στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των επτά μηνών.

Νιγηρία και Βενεζουέλα ανακοίνωσαν την εβδομάδα που πέρασε ότι θα μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 170.000 βαρέλια ημερησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα