Ευκλ. Τσακαλώτος: Κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 22:06
UPD:22:41
SOOC/Alexandros Michailidis

Όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν γυρίσει σελίδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup τη Δευτέρα.

Όπως τόνισε, αναφερόμενος στη γ’ αξιολόγηση, ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση των θεσμών για το «κλείσιμο» της τεχνικής συμφωνίας.

«Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι θεσμοί δούλεψαν σκληρά γι΄αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων «το συντομότερο δυνατόν».

Είπε εξάλλου ότι η «ήταν επίσης καλή συνάντηση γιατί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και έκανε σαφές ότι ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο».

«Συνολικά ήταν μια πολύ καλή συνεδρίαση, πολλή δουλειά απομένει αλλά η Ελλάδα τώρα γυρίζει σελίδα και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει κοινή παραδοχή πλέον ότι συμβαίνει αυτό» επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι αναμένει «μια ακόμα καλύτερη συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών Μάριο Σεντένο στην προεδρία του Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Αν και Γ. Ντέισελμπλουμ έβαλε τον πήχη ψηλά, όλοι συμφωνούν ότι o Μ. Σεντένο θα κάνει καλή δουλειά, έχει τη στήριξη πολλών ανθρώπων», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα