National Australia: Πιθανή πώληση του σκέλους πιστωτικών καρτών

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 08:47

ΤΟΝ έλεγχο του σκέλους πιστωτικών καρτών, αξίας 4,3 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), κάνει η National Australia Bank Ltd., ενώ κάνει σκέψεις ακόμη και για την πώλησή του, καθώς αυξάνεται σημαντικά ο ανταγωνισμός, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε στο Bloomberg News.

Η National Australia εξετάζει το εάν θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε πιο κερδοφόρα τμήματα, επειδή χάνει πελάτες από τις ανταγωνίστριές της, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν της ανωνυμία τους, επειδή οι λεπτομέρειες δεν είναι ανακοινώσιμες. Η τράπεζα που εδρεύει στη Μελβούρνη, είπε τον Μάϊο ότι έχασε μερίδιο αγοράς από τις πιστωτικές κάρτες.

Τα κέρδη της τράπεζας από αυτές τελούν υπό πίεση στην Αυστραλία, καθώς εταιρείες όπως η General Electric Co. και η HBOS Plc δεν εισπράττουν αμοιβές και μειώνουν τα επιτόκια δανεισμού. Το μερίδιο της National Australia στην αγορά πιστωτικών καρτών της χώρας ύψους 29 δισ. δολ. Αυστραλίας, υποχώρησε στο 15% στις 31 Αυγούστου, από 15,5% που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2005, σύμφωνα με την Macquarie Securities Ltd.

Η τράπεζα έχει πουλήσει αρκετά σκέλη της φέτος για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην επίδοση των εσωτερικών της δραστηριοτήτων όπου η ανάπτυξη υποχώρησε μετά το σκάνδαλο αγοραπωλησίας νομισμάτων το 2004. Ο έλεγχος της National Australia στο τμήμα των πιστωτικών καρτών άρχισε τον προηγούμενο μήνα, χωρίς τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων ή συνεργατών, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Οι μετοχές της National Australia υποχώρησαν 18 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 37,51 δολ. Αυστραλίας η μία σήμερα στις 10:42 π.μ. στο Σύδνεϋ. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 16%, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των οκτώ μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη S&P/ASX 200 Banks, ο οποίος σημείωσε άνοδο 8,8%. Οι μετοχές της Bendigo Bank Ltd., έχουν σημειώσει άνοδο 25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα