Telstra: Προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών πριν τη διάθεση μετοχών

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 09:19

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp., επειδή οι ανταγωνίστριές της παρέχουν φθηνότερη πρόσβαση στα δίκτυά τους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει μερίδιο 8 δισ. δολ. Αυστραλίας (6 δισ. δολ. ΗΠΑ) της εταιρείας.

Η ετήσια αύξηση των προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κερδών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω έως 2,5% από 5%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πώληση μετοχών της Telstra από την κυβέρνηση, θα είναι η μεγαλύτερη της Αυστραλίας μέσα σε επτά χρόνια.

Οι επενδυτές θα μπορούν να πληρώσουν τις μετοχές σε δύο δόσεις μέσα σε 18 μήνες και θα έχουν το δικαίωμα είσπραξης ολόκληρου μερίσματος των 28 σεντς ανά μετοχή τη χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου, αυξάνοντας έτσι τις αποδόσεις τους.

Η πρώτη δόση θα είναι 2 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή με έκπτωση 10 σεντς για το μεμονωμένους επενδυτές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην Australian Financial Review, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής της. Οι υπάρχοντες επενδυτές θα λάβουν περίπου μία μετοχή για κάθε δύο που κατέχουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Οικονομίας της Αυστραλίας, Νικ Μίντσιν θα δημοσιοποιήσει το έγγραφο της πώλησης των μετοχών της Telstra στις 9 Οκτωβρίου.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει απώλειες μεγαλύτερες του 50% από την τελευταία πώληση μετοχών στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση το 1999, καθώς οι ανταγωνίστριές της Telstra, όπως η Vodafone Group Plc, αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα