Συνεχίζεται η άνοδος στη Σοφοκλέους

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 11:17

Ανοδικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ο οποίος αυτή την ώρα (10:55) βρίσκεται στις 4.033,75 μονάδες αυξημένος κατά 0,53%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έχουν γίνει πράξεις 119 ενισχύονται, 42 καταγράφουν απώλειες και 33 παραμένουν σταθερές.

«Η αγορά στις τελευταίες δυο συνεδριάσεις δείχνει σαν να ξυπνά από λήθαργο, λόγω κυρίως της σημαντικής ανόδου των ξένων αγορών και ιδίως της Wall Street», επισημαίνει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

«Το γεγονός ότι μετά από διάστημα δύο περίπου μηνών διασπά μια σημαντική συσσώρευση, με αυξημένη καθαρή αξία συναλλαγών (πάνω από το επίπεδο των €300 εκ.) αποτελεί αναμφίβολα θετικό γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία για την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔ».

Η Fortius Finance προκρίνει ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές αρχικά, με τη δυνατότητα απορρόφησης των ρευστοποιήσεων στη συνέχεια να κρίνει το εύρος και την φορά της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως η επόμενη αντίσταση οριοθετείται στις 4.055 μονάδες.

Από το χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ και των ΚΑΕ, οι οποίες σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%.

Σημειώνεται ότι το δ.σ. του Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΜΕΤΚΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/06/1249452.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα