ΜΕΤΚA: Στρατηγική συνεργασία με Alstom

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 11:36
UPD:11:39

Από αριστερά οι κ. Ιωάννης Μυτιληναίος, Πρόεδρος της ΜΕΤΚΑ, Patrick Kron, Πρόεδρος & CEO της ALSTOM και Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος

ΣΥΜΦΩΝΙΑ στρατηγικής συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της ALSTOM και της METKA ΑΕ, από τους κ.κ. Πάτρικ Κρον, Πρόεδρο & CEO της ALSTOM, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο του Ομίλου Μυτιληναίος και Ιωάννη Μυτιληναίο, Πρόεδρο της METKA ΑΕ, εταιρείας του Ομίλου Μυτιληναίος.

Οι εταιρείες συμφώνησαν:

- Να συνεργαστούν σε νέα ενεργειακά και περιβαλλοντικά έργα, στους τομείς του μάρκετινγκ, της ανάπτυξης αγοράς, προετοιμασίας προσφορών, υποβολής και διαπραγμάτευσης προσφορών και σε περίπτωση ανάληψης έργου, θα συνεργαστούν στην υλοποίησή του.

- Να συνεργαστούν στον τομέα της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας, όπως εργασίες αναβαθμίσεων και ανακατασκευών.

- Να συνεργαστούν στην παραγωγή συγκεκριμένων τμημάτων εξοπλισμού που ενσωματώνονται σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύσιμο το Φυσικό Αέριο και τον λιγνίτη, καθώς και σε συστήματα προστασίας περιβάλλοντος.

Αυτή η Συμφωνία Συνεργασίας καλύπτει τα ενεργειακά έργα που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα, και μετά από εκτίμηση ανά περίπτωση, τα έργα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει χώρες όπως Κύπρος, Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM, Σερβία-Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σλοβενία και Ρουμανία.

Στα νέα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές θα ηγείται η ΜΕΤΚΑ σαν Γενικός Εργολάβος. Με την υποστήριξη της ALSTOM, η METKA θα προετοιμάζει τις μελλοντικές προσφορές της, περιλαμβάνοντας φυσικά τον εξοπλισμό της ALSTOM όπου αυτό είναι δυνατόν.

Η ΜΕΤΚΑ θα ηγείται και των έργων που σχετίζονται με την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών καλύπτοντας τους λέβητες και τον περιβαλλοντικό εξοπλισμό ενώ η ALSTOM θα ηγείται στα έργα που περιλαμβάνουν τον κύριο στροβιλικό εξοπλισμό (αεριοστροβίλους, ατμοστροβίλους και γεννήτριες)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συμφωνία αυτή και στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και των ενεργειακών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι εταιρείες τοποθετούνται ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένες προτάσεις εξοπλισμού και υπηρεσιών για την κατασκευή αξιόπιστων, περιβαλλοντικά φιλικών νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύσιμα το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, και το λιγνίτη. Ταυτόχρονα μπορούν να υλοποιούν εργασίες συντήρησης χρησιμοποιώντας τα υψηλής και εξειδικευμένης τεχνολογία ς για την προστασία του περιβάλλοντος προϊόντα της ALSTOM, στην Ελλάδα και στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Η ALSTOM και η ΜΕΤΚΑ συνεργάζονται με επιτυχία περίπου τρεις δεκαετίες στην Ελλάδα και αυτή η συμφωνία συνεργασίας θα ισχυροποιήσει και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργιών μεταξύ τους.

Σχολιάζοντας την Στρατηγική αυτή Συμφωνία Συνεργασίας, ο κος Πάτρικ Κρόν, Πρόεδρος & CEO της ALSTOM δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υπογραφή αυτής της Συμφωνίας Συνεργασίας με την ΜΕΤΚΑ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με έναν αξιόπιστο κατασκευαστή σταθμών παραγωγής ενέργειας αναμφίβολα θα ισχυροποιηθούν και οι δύο εταιρείες στην προσπάθειά μας να μεγιστοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στις εξελίξεις της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα και τις γειτονικές της χώρες.

Στη συμφωνία αυτή θα αξιοποιηθούν ιδιαίτερα οι εξειδικευμένες και καθιερωμένες τεχνολογίες μας, που προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους πελάτες μας, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως ο βαθμός απόδοσης των σταθμών, η περιβαλλοντική τους αποτελεσματικότητα και συμμόρφωση στις Οδηγίες της ΕΕ, καθώς και η παροχή μακροχρόνιων υποστηρικτικών υπηρεσιών λειτουργίας των σταθμών».

Ο κ. Ιωάννης Μυτιληναίος, Πρόεδρος της METKA δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που γίναμε η πρώτη και μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που διασφαλίζει μία τέτοια συμφωνία συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει και τη προοπτική κατασκευής τμημάτων μηχανολογικού εξοπλισμού, με μία από τις πλέον καταξιωμένες διεθνώς και ηγετικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας. Η METKA, θα συνεισφέρει σημαντικά στη Συμφωνία, ενώ παράλληλα θα ωφεληθεί σε τεχνογνωσία, διεθνούς ποιότητας διαδικασίες και οικονομικές προοπτικές. Θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις σε εξοπλισμό και υπηρεσίες, καθώς και να συμβάλλουμε σημαντικά στην διάδοση περιβαλλοντικά βέλτιστων σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και την ευρύτερη με μας περιοχή».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ALSTOM είναι διεθνώς καταξιωμένη εταιρεία σχεδιασμού, παραγωγής εξοπλισμού και θέτει σε λειτουργία Σταθμούς παραγωγής ενέργειας υψηλής τεχνολογίας. Η ALSTOM κατέχει ηγετική θέση διεθνώς στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας με στερεά καύσιμα και στα συστήματα προστασίας του περιβάλλοντος, με εξειδίκευση στην καύση λιγνίτη. Η ALSTOM δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πολλές δεκαετίας και έχει παραδώσει εξοπλισμό και συστήματα που υποστηρίζουν περίπου το 70% της παραγόμενης ενέργειας στην χώρα.

Στη διεθνή αγορά, ALSTOM κατέχει ηγετική θέση με εγκατεστημένη ισχύ άνω του 25% της παγκόσμιας παραγόμενης ενέργειας. Δραστηριοποιείται διεθνώς στα ενεργειακά και σιδηροδρομικά έργα υποδομής, έχει παρουσία σε 70 χώρες και απασχολεί 60.000 εργαζόμενους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα