Atlas Copco: Πουλά σκέλος της σε Ripplewood και Oak Hill προς 3,8 δισ. δολ.

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 12:45

ΤΗΝ πώληση του σκέλους της στις ΗΠΑ, προς τις Ripplewood Holdings LLC και Oak Hill Capital Management LLC, αποφάσισε η Atlas Copco AB, προς 28 δισ. κορώνες (3,8 δισ. δολ.), με στόχο να επικεντρώσει την προσοχή της στην προμήθεια εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται στον κλάδο της μεταλλουργίας.

Η Atlas θα εμφανίσει κέρδη 8 δισ. κορώνες μετά την πώληση της Rental Service Corp., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Στην εταιρεία, η οποία είχε πωλήσεις 11,6 δισ. κορώνες πέρυσι, θα διατηρήσει μερίδιο 14,5%.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τη συμφωνία», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Atlas Copco, Gunnar Brock, στη δήλωσή του.

Ο Brock είχε πει τον Φεβρουάριο ότι η Atlas θα εξέλθει της δραστηριότητας ενοικίασης εξοπλισμού σε επιχειρήσεις, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε άλλους τομείς του κλάδου της μεταλλουργίας. Διατηρώντας το σκέλος με 5.100 υπαλλήλους θα δέσμευε το κεφάλαιο και θα οδηγούσε τη σουηδική εταιρεία σε ανεπιθύμητη πορεία, είπε ο Brock.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα