EFG Eurobank: Νέα τιτλοποίηση δανείων

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 16:45

Σε τιτλοποίηση μέρους του χαρτοφυλακίου δανείων και πιστώσεων μικρών επιχειρήσεων προτίθεται να προχωρήσει η EFG Eurobank Ergasias.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, είναι η πρώτη τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου δανείων και πιστώσεων προς μικρές επιχειρήσεις από ελληνική τράπεζα. Σύμβουλοι θα είναι οι Deutsche Bank και EFG Telesis Finance, οι οποίες από κοινού με την Merrill Lynch International θα διαθέσουν τους τίτλους.

Στα πλαίσια της έκδοσης θα πραγματοποιηθεί σειρά παρουσιάσεων σε επιλεγμένους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου. Η διάθεση των τίτλων αναμένεται να ολοκληρωθεί την εβδομάδα 16-20 Οκτωβρίου.

Το προϊόν της νέας τιτλοποίησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη μέρους του διευρυνόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος της Τράπεζας. Από το συνολικό ποσό της έκδοσης ύψους €2.250 εκατ., ποσό €1.750 εκατ. αναμένεται να αξιολογηθεί με ΑΑΑ / Αaa, ποσό €150 εκατ. με A/A1, ποσό €125 εκατ. με BBB/Baa1, και ποσό €225 εκατ. με BB/Ba2 από τους πιστοληπτικούς οίκους S&P και Moody’s.

Η Eurobank EFG έχει προβεί συνολικά σε τέσσερις ακόμη τιτλοποιήσεις εκ των οποίων τρεις αφορούν το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους €2.500 εκατ. και μία το χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών ύψους €750 εκατ., οι οποίες έτυχαν ευρείας αποδοχής από ξένους θεσμικούς επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα