«Μακεδονία»: Ανησυχία προκαλούν οι ακυρώσεις πτήσεων

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 13:24
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας easyjet να ακυρώσει τις πτήσεις των δύο τελευταίων ημερών προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», επικαλούμενη λόγους ασφαλείας λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται για την αναβάθμιση του διαδρόμου 10/28. Είχε προηγηθεί μπαράζ ακυρώσεων και καθυστερήσεων την Κυριακή και τη Δευτέρα λόγω της ομίχλης, καθώς ο τροχόδρομος του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης -που εδώ και μία εβδομάδα χρησιμοποιείται ως διάδρομος προσαπογειώσεων- δεν διαθέτει το σύστημα ILS, δηλαδή το σύστημα υποβοήθησης προσγείωσης αεροσκαφών. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάρτιο, έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ανησυχίες τόσο για την περαιτέρω στάση της easyjet όσο και το τι θα πράξουν οι άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η easyjet, απαντώντας στα παράπονα των επιβατών της, θέτει επί της ουσίας ζήτημα ασφάλειας σχετικά με τη χρήση του προσωρινού διαδρόμου προσαπογειώσεων, τον οποίο χαρακτηρίζει «ακατάλληλο», ενώ αφήνει αιχμές κατά των αρχών του αεροδρομίου για μη έγκαιρη ενημέρωσή της. Ωστόσο, η ΥΠΑ τονίζει ότι είχε ενημερώσει όλες τις αεροπορικές εταιρείες για τις αλλαγές στο «Μακεδονία» λόγω των εργασιών, ενώ διαψεύδει κάθε ζήτημα ασφάλειας.

Η Fraport Greece, πάντως, σημειώνει ότι οι ακυρώσεις από την easyjet επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί τόσο από την ίδια όσο και από τις τοπικές αρχές, τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση των εργασιών και τη συνακόλουθη μείωση της κίνησής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα