Με καθαρά κέρδη 135 εκατ. στο 9μηνο το FF Group

Άνοδος 8,8% στο 1,04 δισ. για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 13:28
ffgroup.com

Τις καλύτερες επιδόσεις με κύκλο εργασιών στα 761 εκατ. ευρώ εμφάνισε η ναυαρχίδα του ομίλου, ο κλάδος των κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ.

Από την έντυπη έκδοση

Ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου Folli Follie, που συνέχισε να καταγράφει υψηλές αποδόσεις, με καθαρή κερδοφορία αυξημένη κατά 20%, παρά τις αβεβαιότητες στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο 9μηνο του 2017 για την FF Group ανήλθε σε 1,04 δισ. ευρώ σε σχέση με 956,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση κατά 8,8%. Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, η οποία διαμορφώθηκε σε 189,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 169,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας αύξηση 11,8%, ενώ τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 215,3 εκατ. ευρώ από 192,33 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με αύξηση 12%. Όσο για τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 134,98 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017 από 112,06 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2016 ενισχυμένα κατά 20%.

Ανά τομέα δραστηριότητας

NAFTEMPORIKI.GR

«Η επιτάχυνση του ανταγωνισμού που παρατηρείται στο λιανεμπόριο διεθνώς επιβεβαιώνει την επιλογή μας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου που συνεχίζει να υλοποιείται απρόσκοπτα», Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων δύμβουλος του ομίλου FF Group

Εξετάζοντας τις πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότητας, διαπιστώνεται ότι όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος FF Group παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα.

Τις καλύτερες επιδόσεις ωστόσο εμφάνισε η ναυαρχίδα του ομίλου, ο κλάδος των κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ, με κύκλο εργασιών στα 761 εκατ. ευρώ έναντι 687,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι αυξημένο κατά 10,8%. Σημειώνεται ότι ο κλάδος συνεισφέρει το 73,1% των συνολικών πωλήσεων και εμφάνισε EBITDA στα 196,7 εκατ. ευρώ κατά την εξεταζόμενη περίοδο, το οποίο συγκρινόμενο με τα 169,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2016 εμφανίζεται αυξημένο κατά 16%.

Ακολουθεί ο κλάδος των πολυκαταστημάτων, με κύκλο εργασιών 136,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017 από 129 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ήτοι αύξηση κατά 5,7%. Ο κλάδος, που συνεισφέρει το 13,1% των συνολικών πωλήσεων εμφάνισε EBITDA ύψους 10,95 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο συγκρινόμενο με τα 10,98 εκατ. ευρώ EBITDA της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

Τέλος, ο κλάδος χονδρικής και λιανικής ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικών εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 143,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017 από 140,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ο κλάδος, που συνεισφέρει το 13,8% του συνολικού τζίρου, εμφάνισε EBITDA ύψους 7,6 εκατ. ευρώ χαμηλότερα κατά 35% έναντι των 11,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αισιοδοξία για τις προοπτικές

Αισιόδοξη για τις επιδόσεις του ομίλου στο προσεχές διάστημα εμφανίζεται η διοίκηση, με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου FF Group, να διαβλέπει θετικά μηνύματα από την εγχώρια αγορά. Όπως σημειώνει «...Bλέπουμε να εδραιώνεται σταδιακά η θετική τάση στην ελληνική αγορά και παραμένουμε αισιόδοξοι για τις επιχειρηματικές προοπτικές στη χώρα. Η επιτάχυνση του ανταγωνισμού που παρατηρείται στο λιανεμπόριο διεθνώς επιβεβαιώνει την επιλογή μας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου που συνεχίζει να υλοποιείται απρόσκοπτα». Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, η ακολουθούμενη στρατηγική υπαγορεύει επέκταση σε νέες αγορές, διαρκή εξέλιξη της γκάμας των προϊόντων αλλά και προσήλωση στην οικονομική απόδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ταμειακών ροών του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα