Με αρνητικό πρόσημο τώρα και ο Dow Jones

Διευρύνονται οι απώλειες του Nasdaq
Τρίτη, 29 Μαΐου 2001 21:05
UPD:21:37

Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει ο δείκτης Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η απρόσμενη αύξηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Μάιο φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή για να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ερευνητικού κέντρου Conference Board σημείωσε το Μάιο αύξηση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών και διαμορφώθηκε στο 115,5 από 109,9 τον Απρίλιο.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν στάθηκε ικανό να αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς, όπως δηλώνει στο "Bloomberg" στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, «υπάρχει πλήθος άλλων στοιχείων, όπως η μείωση των διαρκών καταναλωτικών αγαθών που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, που καταδεικνύουν, ότι η αμερικανκή οικονομία αποδυναμώνεται.» Υπενθμίζεται, ότι οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά προϊόντα μειώθηκαν 5% τον περασμένο μήνα, στα 184,74 δισ. δολάρια, έναντι ανόδου κατά 2,2% το Mάρτιο.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,25% και έχει διαμορφωθεί στις 10.978,24 μονάδες με τις μετοχές των εταιρειών Intel και Home Depot να χάνουν 4,12% και 3,83% αντιστοίχως.

Πολύ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για το δείκτη Νasdaq μετά την απόφαση της Goldman Sachs να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των εταιρειών Sun Microsystems και EMC. Ο δείκτης των εταιρειών της νέας Οικονομίας υποχωρεί κατά 3,38% και βρίσκεται στις 2.174,84 μονάδες. Η μετοχή της Sun Microsystems σημειώνει πτώση κατά 9,48%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα