Chevron: 6 δισ. δολ. σε έργο φυσικού αερίου στην Ινδονησία

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 09:39

ΠΟΣΟΝ 6 δισ. δολ. σε έργο φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Ινδονησίας, θα επενδύσει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών των ΗΠΑ, Chevron Corp., αντικαθιστώντας τα αποθέματα που εξαντλήθηκαν για να προμηθεύσει τη μεγαλύτερη εξαγωγική μονάδα αερίου στον κόσμο.

Η Chevron θα δαπανήσει τα κεφάλαια έως το 2012 για να αναπτύξει τις πηγές ανοιχτά των ακτών του Βόρνεο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στις 7 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος και διευθυντής του σκέλους της Chevron στην Ινδονησία, Suwito Anggoro, είπε ότι οι εργασίες ενδέχεται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος, εάν οι αρμόδιες αρχές εγκρίνουν το έργο.

Αυτό ενδέχεται να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Μποντάγκ, καθώς δεν μπόρεσε να καλύψει τις συμφωνίες με τους πελάτες στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν τα δύο τελευταία χρόνια, εξ αιτίας τη μείωσης της παραγωγής στις υπάρχουσες πηγές. Η επένδυση είναι η μόνη βιώσιμη, εάν το αέριο πουληθεί εκτός της Ινδονησίας, που το πουλά με έκπτωση στους ντόπιους πελάτες, σύμφωνα με τον Anggoro.

Το κόστος των επενδύσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχει αυξηθεί, καθώς η υψηλότερη ζήτηση ενεργείας τονώνει την ανάπτυξη, προκαλώντας ελλείμματα σε αγωγούς, εγκαταστάσεις και μηχανικούς. Οι επενδύσεις από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών στον κόσμο ανήλθαν σε 70 δισ. δολ. το 2005, 20% περισσότερες από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Chevron, Peter Robertson στις 19 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα