Ford: Σχέδια για πώληση μικρών αυτοκινήτων στην Ινδονησία

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 13:36

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες μικρότερους του 1,5 λίτρου σχεδιάζει να πουλήσει στην Ινδονησία η Ford Motor Co., η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση νέων πελατών στην τρίτη σε μέγεθος αγορά αυτοκινήτων της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας.

«Τα αυτοκίνητα με μικρούς κινητήρες είναι οπωσδήποτε ένας από τους μεγαλύτερους τομείς στην αγορά της Ινδονησίας», ανέφερε ο Richard Baker, πρόεδρος και διευθυντής της PT Ford Motor Indonesia, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους στη Τζακάρτα, συμπληρώνοντας: «Είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να ανταγωνιστούμε». Ο ίδιος αρνήθηκε να πει λεπτομέρειες.

Η Ford θα κάνει ό,τι κάνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors Corp., της Toyota Motor Corp. και της Honda Motor Co., που πωλούν μικρότερα αυτοκίνητα για να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης για φθηνότερα και πιο οικονομικά σε καύσιμα αυτοκίνητα. Οι καταναλωτές στην Ινδονησία, με πληθυσμό 242 εκατ. ανθρώπους, αρχίζουν πάλι να ξοδεύουν χρήματα, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για πέμπτη φορά φέτος.

Η Ford, η οποία πουλά αυτοκίνητα στην Ινδία, τη Νότιο Αφρική, την Κίνα και την Αυστραλία, ενδέχεται να πουλήσει το μοντέλο της Fiesta με στόχο να ανταγωνιστεί το Avanza της Toyota, το Picanto της Kia Motors Corp. και το Spark της General Motor Corp. Στην Ινδονησία η Ford είναι ευρύτερα γνωστή για τα μοντέλα SUV Escape, Everest και Ranger. Επίσης πουλά τα Ford Focus, με κινήταν 1,8 λίτρων.

Η τάση στην Ινδονησία είναι η αγορά αυτοκινήτων που καίνε λιγότερα καύσιμα, εξ αιτίας των υψηλών τιμών του πετρελαίου διεθνώς, ανέφερε ο Bambang Trisulo, πρόεδρος της Indonesian Automotive Industries Association, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 6 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα