Δεκάδες παραβάσεις σε λαϊκές αγορές

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 14:06

Πάνω από 80 παραβάσεις διαπιστώθηκαν από ελέγχους του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας – Πειραιά στο χρονικό διάστημα από 24-7-06 έως και 2-9-06.

Επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα (χρηματικά ή απαγόρευση πώλησης στις λαϊκές αγορές), ενώ οι παραβάτες παραπέμφθηκαν για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων και στο Δ.Σ. του οργανισμού.

Τέλος από έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) στο λεκανοπέδιο Αττικής, προέκυψε, ότι σε περιοχές που λειτουργούν λαϊκές αγορές του Δήμου Χαϊδαρίου, διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος συνεχίζει να χορηγεί άδειες χρήσεως πεζοδρομίου σε μικροπωλητές πλησίον των λαϊκών αγορών για την άσκηση υπαίθριας στάσιμης εμπορικής δραστηριότητας κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, αγνοώντας και τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί σε όλους του Δήμους, με αποτέλεσμα να τείνει να δημιουργηθεί μια νέα παραλαϊκή αγορά στο Χαϊδάρι, φαινόμενο το οποίο ο τελευταίος νόμος του υπουργείου Ανάπτυξης εξάλειψε.

Κατόπιν των ανωτέρω, η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε με επιστολή της από την Περιφέρεια Αττικής την άμεση παρέμβασή της για τη συμμόρφωση του Δήμου Χαϊδαρίου, κατά πρώτον με την ανάκληση των ήδη χορηγηθέντων κατά παράβαση του νόμου αδειών και κατά δεύτερον με την πλήρη εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων του νόμου περί υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα